1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İsrail ve Filistin'e Tıbbi Malzeme Gönderilecek
İsrail ve Filistin'e Tıbbi Malzeme Gönderilecek

İsrail ve Filistin'e Tıbbi Malzeme Gönderilecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İsrail'den tıbbi malzeme talebi olmuştu. Zannediyorum bugünlerde tamamlanacak. Eş zamanlı olarak Filistin'e de göndereceğiz." dedi

12 Nisan 2020 Pazar 12:10A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, vatandaşların özellikle sağlık noktasındaki ihtiyaçlarının karşılanması için ne gerekiyorsa, bunların temini için çaba içinde olduğunu aktaran Kalın, ayrıca hastanelerdeki durumları, ilaç, maske ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarını anbean takip ettiğini ifade etti.

Sanayi üretiminde birçok firmamız maske, tulum, tıbbi malzeme üretimine yöneldiler. Sağlık alt yapımızın bu kadar güçlü olması, bu pandemiye bizim aslında 15-16 yıldır hazırlanmakta olduğumuzu gösteriyor. Eğer bu kadar zamandır sağlık, hastane, şehir hastaneleri, tıbbi malzeme alt yapısına yatırımlar yapılmasaydı çok daha hazırlıksız yakalanacaktık."

Bu krizin ortaya çıkardığı sonuçlardan birinin de bir ülkenin zengin, fakir, doğuda, batıda, büyük küçük olmasının fark etmediğini ifade eden Kalın, "Böyle bir salgına hazırlıklı olup olmadığınız gerçeğiyle karşı karşıyasınız. Çin'de ortaya çıktı ama Avrupa ülkelerinin ne kadar hazırlıksız yakalandığını gördük. ABD, dünyanın en büyük ekonomik gücü ne kadar hazırlıksız yakalandığını gördük." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İsrail'den tıbbi malzeme talebi olmuştu. Zannediyorum bugünlerde tamamlanacak. Eş zamanlı olarak Filistin'e de göndereceğiz." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum