1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail uluslararası basını ortadan kaldırdı!
İsrail uluslararası basını ortadan kaldırdı!

İsrail uluslararası basını ortadan kaldırdı!

İsrail savaş uçakları Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurarak yerle bir etti.

15 Mayıs 2021 Cumartesi 16:07A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrailli yetkililerin uluslararası binada yerleşkeleri olan basın birimlerini arayarak binayı 1 saat sonra vuracaklarını belirtmesinin ardından tam olarak 1 saat sonra bina saat 15:30 sularında İsrail askeri unsurları tarafından bina füze saldırısı ile yerle bir edildi. 

Al Jazeera’da yayımlanan bir ses kaydında İsrailli bir subayın uluslararası basının bulunduğu binanın sahibi ile konuştuğu, bina sahibinin: “10 dakika verin basın ekipmanlarını alsın” dediği ancak İsrailli subayın: “Kimse girmesin vuruyoruz” dediği belirtildi.

İsrail’in uluslararası basının binasını vurması İsrail’in giriştiği katliamların basına yansımaması için girişilen bir saldırı olarak değerlendiriliyor. İsrail katliamlarının dünyaya yansımasından ve kendisine karşı girişilecek herhangi bir yaptırım ve tehdit karşısında önlem almak amacıyla basının bulunduğu binayı vurduğu belirtiliyor.

İsrail daha önce de Anadolu Ajansı ve diğer birçok gazeteciyi kasıtlı bir şekilde hedef almıştı. Kimi gazetecilerin ayaklarına İsrail askerlerinin plastik mermi ile ateş ettiği hatırlandığında İsrail’in uzun bir süredir asıl hedefi “basını susturmak” olduğu anlaşılıyor.

İsrail kendi basını, politikacıları ve elçileri ile giriştiği propagandanın karşısında Gazze’de “gerçekte” yaşananları aktaran basın birimlerinin binasını yok etti. İsrail basının bulunduğu binayı yok ederek girişeceği katliamlar için önünde hiçbir engel kalmayacağını düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde de Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, İsrail'in Filistinli gazetecilere orantısız güç kullanmasını kınamıştı.

İsrail ayrıca kimi gazetecileri İsrail askerlerinin saldırıları esnasında gözaltına almış ve tepki çekmesinin ardından serbest bırakmıştı.

İsrail askerleri serbest gazetecilik yapan kimi gazetecileri de hedef almış köşeye sıkıştırdıkları bir gazeteciyi İsrail askerlerinin darp ettiği görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

İsrail'in basının binasına saldırı düzenlediğini gösteren video

HABERE YORUM KAT