1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail Türkiye'ye Seyahat Uyarısını Kaldırdı
İsrail Türkiyeye Seyahat Uyarısını Kaldırdı

İsrail Türkiye'ye Seyahat Uyarısını Kaldırdı

İsrail, 31 Mayıs'ta Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskın sonrası vatandaşlarına yaptığı, "Türkiye'ye seyahate gitmekten kaçınmaları" uyarısını kaldırdı.

21 Temmuz 2010 Çarşamba 12:00A+A-

İsrail'de Başbakanlık bünyesindeki Terörle Mücadele Birimi'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'de şiddet içeren İsrail karşıtı protesto gösterilerinin düzenlenme olasılığının azaldığı" belirtildi.

Açıklamada halen bu tip gösteriler düzenlenmediği ve Türkiye'de durumun sakin olduğu bildirildi.

Yine de İsrailli turistlere ve iş adamlarına, Türkiye'ye gitmeleri halinde, siyasi gösterilerin bulunduğu yerlerden uzak durmaları ve halkla siyasi tartışmalara girmekten kaçınmaları tavsiye edildi.

***

İsrail baskını düzenlediği 31 Mayıs günü vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemeleri uyarısında bulunmuştu.

6 Haziran'da da, daha önce pek görülmedik biçimde, halen görevdeki İsrail subaylarına ve askerlerine Türkiye'ye seyahat yasağı konmuştu.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskın öncesi bu yaz yaklaşık 150 bin İsraillinin Türkiye'ye tatile gitmeleri bekleniyordu.

Ancak İsrailli yetkililer baskından sonra bu rezervasyonların yaklaşık üçte ikisinin iptal edildiğini açıklamışlardı.

Bazı havayolu şirketleri de İstanbul-Tel-Aviv hattında karşılıklı düzenlenen seferleri iptal etmişlerdi.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Bel Eliezer'in 30 Haziran'da Brüksel'de Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla yaptığı görüşmede tartışılan konular arasında, iki ülke arasında turizm alanında yeniden işbirliği yapılmasının da bulunduğunu yazdı.

(Kaynak: BBC)

HABERE YORUM KAT