1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. İsrail: Tüm Gücümüzle Kürt Devletinin Arkasındayız
İsrail: Tüm Gücümüzle Kürt Devletinin Arkasındayız

İsrail: Tüm Gücümüzle Kürt Devletinin Arkasındayız

İsrail Adalet Bakanı Ayaled Shaked, “Bağımsız Kürdistan”ın zamanı geldiğini ifade ederek, “Tüm gücümüzle Kürt devletinin arkasındayız” dedi.

20 Ocak 2016 Çarşamba 12:12A+A-

İsrail Adalet Bakanı Ayaled Shaked, “Bağımsız Kürdistan”ın zamanı geldiğini  ifade ederek, “Tüm gücümüzle Kürt devletinin arkasındayız” dedi.

Her yıl düzenlenen İsrail Asayiş Konferansı’nda konuşan Bakan Ayaled Shaked, “En büyük devletsiz ulusun bağımsızlık zamanı geldi. Biz tüm gücümüzle bölgede kurulacak Kürt devletinin arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Ayaled Shaked, “İnanıyoruz ki bu gelişme İsrail’in çıkarınadır ve İsrail düşmanlarının zayıflamasına sebep olacaktır” şeklinde konuştu.

Radikal gruplara karşı İsrail ve Kürtler’in çıkarlarının ortak olduğunu söyleyen Shaked, “Kürtler insan haklarını iyi koruyor, kadına değer veriyor, bunun yanısıra asil ve barışçı bir millettir. Ortadoğu tarihinde hiçbir millete saldırdıkları görülmemiştir” vurgusu yaptı.

İsrail’in  Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile ilişkilerini geliştirmesini isteyen Ayaled Shaked, “Şimdi Kürtler’e yardım etme ve onları destekleme zamanıdır” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu daha önce, “Kürtler’in devlet kurmaya hakkı var” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

İsrail’de 200 binden fazla yahudi Kürt yaşamaktadır.

Batının devletleri arasında Macaristan da bağımsız Kürt devletini tanıyacağını duyurmuştu.

RUDAW

HABERE YORUM KAT

3 Yorum