1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İsrail Terörü Diyarbakır’da Lanetlendi
İsrail Terörü Diyarbakır’da Lanetlendi

İsrail Terörü Diyarbakır’da Lanetlendi

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırısı 47 STK tarafından Diyarbakır’da protesto edildi.

17 Kasım 2012 Cumartesi 17:09A+A-

Diyarbakır'da bir araya gelen İslami STK’lar, israil’in son terörünü kitlesel basın açıklamasıyla lanetledi. Cuma namazının ardından Ulu Camide toplanan Müslümanlar,  şehit olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazından sonra atılan sloganlar, taşınan dövizler, açılan pankartlar ve yapılan konuşmalarla işgal devleti kınandı.

İŞGAL DEVLETİ KANDAN BESLENİYOR!

Sık sık tekbir ve İsrail ile Amerikaya ölüm sloganlarının atıldığı kitlesel basın açıklamasını 47 STK adına Hamit Yaz okudu. Basın açıklamasında, geçmişinden hiçbir ders çıkartmayan İsrail yönetiminin “Bulut Sütunu” adını verdiği bir operasyon ile Müslüman halkın meşru temsilcisi konumunda da olan HAMAS’a bağlı İzzettin Kasam Tugayları komutanı Ahmet Cebari ile birçok sivili keleşçe katlettiği hatırlatıldı. Açıklamada, işgale başladığından beri İsrail’in izlediği politikanın kan üzerine inşa edildiği ve değişmeyeceği vurgulandı.

diyarbakir-eylemi-protesto02.jpg

BM’Yİ GÖREVE ÇAĞIRMAK BİR ACİZLİKTİR

İsrail'in korkusunun yok olma korkusu olduğu ifade edilenkitlesel basın açıklamasında; "terörist İsrail’in Kurban Bayramı öncesi Sudan'a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olmuştur. Bu saldırılar ile ilgili BM’yi göreve çağırmak bir acizliktir. BM’nin İsrail’e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonra ki süreçte de BM’de İsrail’e karşı herhangi bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır. ABD, israil’in bu davranışını görmezden gelecektir. Çünkü Amerika da, Avrupa Birliği de, İsrail de İslam düşmanlığu üzerinde ittifak etmişlerdir. Siyonizme hizmet etmeyi kendilerine en seçkin hedef seçmişlerdir.” İfadeleri kullanıldı.

ZULME KARŞI SOMUT ADIM ATILMALIDIR

İsrail tüm dünyanın, gözleri önünde pervasızca katliamlara devam ettiğinin altı çizilen açıklamada,  "Sinirleri alınan İslam ümmeti artık bu acıları bağrında hissetmeli ve bir an önce bu uykudan uyanmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun kim olursa olsun zulme destek veren zalimdir katildir. Zalim diktaların bir hesabı varsa âlemlerin Rabbi olan Allah’ın da bir hesabı vardır. Buradan İslam ülkelerinin tüm yöneticilerine hükümetlerine ve halklarına sesleniyoruz; dünyada huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır o da adalet ve vahdet ekseninde bir araya gelmeleri ve İslam Birliği’ni kurmalarıdır. Ayrıca Müslümanlara yapılan başı ve sonu beli olmayan bu saldırılara karşıda İslam ülkelerinin sadece kınama gibi bir acziyet düzeyinde kalmamasını istiyoruz." dendi.

diyarbakir-eylemi-protesto01.jpg

GAZZE ŞEHİTLERİ SELAMLANDI!

Basın açıklamasında, kadim kent Diyarbakır’daki Müslümanlar olarak son saldırı şiddetle lanetlenerek, Gazze’nin ‘İslam Ümmeti’nin kanayan yarası olduğu, şehitlerinin bizim şehitlerimiz olduğuna dikkat çekilerek, selamlandı.

Eylem,  Fırat Taşçıgil’in okuduğu dua ile son buldu.

DESTEKLEYEN KURUMLAR:

Anadolu Gençlik Derneği, Ay-Der, Bayındır Memur-Sen, Bem-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Büro Memur-Sen, Cansuyu Derneği, Cami-Der, Çarıklı Derneği, Dem Derneği, Dider, Din Bir Der, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Din-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Enerji-Bir-Sen, Gönül Köprüsü Derneği, Hayat-Der, Hizmet-Der, Hür-Der, İhvan-Der, İkra Eğitim Der, İlim-Der, İlim Yayma Cemiyeti, İlmi Der, İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Der, İnsan ve Erdem Hareketi, Köy-Der, Kültür Memur Sen, Mazlum-Der, Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Öğ-Der, Özgür-Der, Özgür-Eğitim-Sen, Sağlık-Sen, Sahabe-Der, Sek Der, Şafak-Der, Şefkat-Der, Şura-Der, Toç-Bir-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Yeni İhya-Der, Yetim-Der, Yusufi-Der. 

(ISLAH HABER)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum