1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail'in savaş uçakları Refah kentini vurdu
İşgalci İsrail'in savaş uçakları Refah kentini vurdu

İşgalci İsrail'in savaş uçakları Refah kentini vurdu

İsrail savaş uçakları bir süredir kara harekatının hedefinde olan, 1.4 milyon insanın sığındığı Refah'a hava saldırıları düzenliyor.

22 Nisan 2024 Pazartesi 11:45A+A-

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde 24 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pazar günü geç saatlerde ve Pazartesi günü erken saatlerde düzenlenen iki hava saldırısında Gazze'nin en güneyinde Mısır sınırındaki Refah kentinde iki evin hedef alındığı belirtildi. Bakanlık ve yerel kaynaklar ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu belirtti.

Gazze'de yaşayan 1 milyondan fazla kişi İsrail'in Ekim ayındaki saldırılarının başlamasından bu yana evlerini terk ederek bu küçük şehre sığınmış durumda.

İsrail, yerlerinden edilen sivillerin güvenliğine ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda, Refah’a bir kara operasyonu planladığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bölgede gerçekleştirdiği saldırılarda 34.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Refah kentine yönelik yeni bir İsrail kara saldırısının ise büyük çaplı başka bir katliama neden olabileceği ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT