1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail Savaş Gemileri Filoyu Durdurdu!
İsrail Savaş Gemileri Filoyu Durdurdu!

İsrail Savaş Gemileri Filoyu Durdurdu!

Türkiye'den hareket eden ve yardım taşıyan iki tekne Gazze açıklarına ulaştı. İsrail savaş gemileri teknelere müdahale etti.

04 Kasım 2011 Cuma 15:23A+A-

Türkiye'den Rodos'a gideceklerini beyan ederek iki teknenin ablukayı delmek amacıyla Gazze açıklarına ulaştığı belirtildi. Ancak Gazze'ye 120 kilometre mesafede bulunan teknelerle iletişime geçen İsrail Donanması gemilere müdahale etti. Teknelerde 27 aktivist bulunuyor.

İsrail askerlerinin gemiye çıkıp çıkmadığı henüz açıklığa kavuşmadı. Teknelerin uluslararası sularda durdurulduğu bildirildi.

El Cezire muhabiri, İsrail donanmasının gemilerle telsiz bağlantısı kurduğunu, üç İsrail savaş gemisinin de yardım botlarına doğru harekete geçtiğini bildirmişti. Son gelen haberlere göre teknelere müdahale gerçekleşti.

Gemilerle telsiz bağlantısının kesildiği haberleri de geliyor. Bazı Gazzeliler de limanda gemilerin gelmesini bekliyor.

yardim-filo-canada-gaza-tahrir_irlanda-kanada-gemi.jpg

İSRAİL ORDUSU: UYARDIK

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre İsrail ordusu, Gazze'ye gelen filo ile irtibata geçildiğini doğruladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ''İsrail donanması ile Gazze'ye doğru gelmekte olan Tahrir ve Saorise ile ilk temas sağlandı'' denildi.

Ordu Sözcüsü Avital Leibovich ise, twitter hesabında ''Tekneler, geri dönmeleri ya da Mısır limanına gitmeleri ve yasa dışı hareketlerini sonlandırmaları konusunda uyarıldı'' dedi.

Biri Kanada diğeri İrlanda bayrağı taşıyan iki gemi Çarşamba günü Türkiye'den hareket etmişti.

yardim-filo-canada-gaza-tahrir_flotilla_irlanda-kanada-gemi2.jpg

Türkiye'den ABD'ye Güvence

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Gazze'ye yola çıkan yeni filo konusunda Türkiye hükümetiyle temas kurarak, filoya savaş gemilerinin eşlik etmesini "çok kötü bir fikir" olarak gördüklerini belirttiklerini ve Türkiye hükümetinin de böyle bir durumun söz konusu olmadığı yönünde kendilerine güvence verdiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT