1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail saldırılarında ölen Hristiyanlar Müslüman mezarlıklarına defnediliyor
İsrail saldırılarında ölen Hristiyanlar Müslüman mezarlıklarına defnediliyor

İsrail saldırılarında ölen Hristiyanlar Müslüman mezarlıklarına defnediliyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi koca bir moloz yığınına dönmüş durumda.

10 Nisan 2024 Çarşamba 10:47A+A-

Gazze'deki mezarlıklara giden tehlikeli yollarda seyahat etmekten korkan Filistinli Hristiyanlar, İsrail’in saldırılarında ölen sevdiklerini Müslüman mezarlıklarında toprağa veriyor.

Tel es-Sultan mezarlığında çalışan İhsan el Natur, "Neredeyse 10 yıldır bu mezarlıkta çalışıyorum ve hayatımda ilk kez bir adamın kefenlenmiş bir cesedi alıp küçük bir çocuk onu seyrederken bir mezarın içine yerleştirdiğini görüyorum" dedi.

"Bir Hristiyan'ın Müslüman mezarına gömüldüğünü hiç görmemiştim ama bu savaş yüzünden onu buraya gömmekten başka çaremiz kalmadı."

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, altı ay önce patlak veren savaştan bu yana İsrail bombardımanları tamamına yakını sivil 33.000'den fazla Filistinlinin ölümüne neden oldu. Bazı insanlar ailelerinin tamamını kaybetti.

Kıyı bölgesinin büyük bir kısmı, binaların moloz ve toza dönüştüğü çorak bir araziye dönüştü. Ağır hasar gören hastaneler yaralılarla baş edemezken, açlık ve olası kıtlık sefaleti daha da arttırıyor.

Bombalanabilecek ya da top ateşine tutulabilecek yollarda seyahat etmek, ölülerini defnetmeye çalışan insanların ıstırabını daha da arttırıyor. İsrail, Hristiyan mezarlığının bulunduğu kuzey Gazze sakinlerinin evlerine dönmelerine hala izin vermiş değil.

El Natur, Tel es-Sultan mezarlığına Hani Süheyl Ebu Davud adlı bir Hristiyan'ın cenazesinin geldiğini, çünkü ailesinin kuşatma sırasında seyahat etmesinin çok tehlikeli olduğunu söyledi.

"Bu yüzden onu buraya, Tel es-Sultan mezarlığına gömdük. Burada Müslüman ya da Hristiyan ayrımı yapmıyoruz. Müslümanların arasına gömüldü ve Hristiyan olduğunu gösteren hiçbir işaret yok" dedi.

Hristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki dayanışma Gazze'de alışılmadık bir durum değil.

"Ona sahip çıkmak zorundayım zira o bir Hristiyan. Allah'ın bu dünyada yarattıklarını korumak zorundayız" diyor El Natur.

 

"O bir insan, biz insana saygı duyarız, insanlığa değer veririz ve yeryüzündeki her insanı severiz. Müslümanlar olarak insanlıktan nefret etmek bizim doğamızda yoktur."

Filistinlilerin ölü sayısı her geçen gün artarken mezarlığa çok daha fazla kişinin gelmesi muhtemel.

HABERE YORUM KAT