1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail: "Mursi, Camp David Anlaşmasını Bozacaktı"
İsrail: Mursi, Camp David Anlaşmasını Bozacaktı

İsrail: "Mursi, Camp David Anlaşmasını Bozacaktı"

Müslüman Kardeşler'in Hamas'ı desteklediğini belirten Siyonist Rejim: "Mursi Camp David Anlaşmasını Bozmak İstiyordu"

24 Ağustos 2013 Cumartesi 10:46A+A-

Siyonist işgal rejimi tarafından hazırlanan araştırmada, Mısır'ın darbeyle düşürülen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin daha önce Mısır ile işgal rejimi tarafından imzalanan Camp David Anlaşmasını bozmak istediği belirtildi.

Raporda, Müslüman Kardeşler Cemaati ile Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin İsrail'in mezkur anlaşmaya uymadığı propagandası yaparak anlaşmayı bozmak için zemin hazırladıkları kaydedildi.

Prof. Leat Porat tarafında "Müslüman Kardeşler ve Mısır ile İsrail arasındaki barışın önündeki engeller" başlığıyla hazırlanan ve Begin-Sedat Araştırma Merkezi tarafında yayınlanan araştırma raporunda, Mursi'nin işgal rejimine dini ve ideolojik açıdan düşmanlık beslediği, Mısır halkına asıl düşmanın İsrail olduğu imajını verdiği iddia edildi.

Mısır'da, Mursi döneminde Filistin direnişine desteğin arttığına dikkat çekilen raporda, 2012 yılındaki savaşın son ermesinde ve yapılan anlaşmadan direnişin güçlü çıkmasında Mursi'nin etkin bir rol oynadığı ifade edildi.

Müslüman Kardeşlerin Hamas hareketiyle ilişkisine de değinilen araştırmada, Müslüman Kardeşlerin Hamas hareketini desteklemeye özen gösterdiği, iktidarda kalmaları halinde bunu açıkça yapmaktan çekinmeyecekleri iddia edildi.

HABERE YORUM KAT