1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail mahkemelerinin “terörü” devam ediyor
İsrail mahkemelerinin “terörü” devam ediyor

İsrail mahkemelerinin “terörü” devam ediyor

'Terör yasası' adı altında Müslümanları hapseden, suçsuz çocuklara suç isnat eden İsrail mahkemeleri, Ahmet Manasra’nın tahliyesine engel oldu.

23 Haziran 2022 Perşembe 09:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistinli gençleri asılsız iddialar ve ‘terör’ adı altında mahkum eden işgalci devlet, 19 yaşındaki Ahmet Manasra’nın şartlı tahliyesine gerek olmadığını iddia ederek tahliye talebini reddetti.

İşgalci İsrail güçleri tarafından 2015 yılında 13 yaşındayken işkenceyle tutuklanan Ahmed Manasra 6 yıldan fazla bir süredir İsrail hapishanesinde tutuluyor.

İsrail hapishane yetkilileri, 19 yaşındaki Filistinli tutuklu Ahmed Manasra aleyhindeki davayı "terör yasası" kapsamında sınıflandırarak, şartlı tahliye çağrılarına engel olmaya devam ediyor.

Manasra'nın yasal temsilcileri Filistinli avukat Halid Zeberka Çarşamba günü İsrailli yetkililerin verdiği kararının yasal ve anayasal olarak "yanlış" olduğunu ifade etti.

Zeberka, “Yerel ve uluslararası hukuk sisteminde bu durum kabul edilemez. Bu durum özellikle çocuklar ve genç yaştakiler ile ilgili hukuk mevzuatının yasal ve anayasal temellerinin açık bir ihlalidir.” dedi.

Manasra, 2015 yılında işgal altındaki Doğu Kudüs'teki bir yerleşim biriminin yakınında iki İsrailliyi bıçaklayıp yaraladığı iddiasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararı, yasal savunma ekibinin dava dosyasını erken tahliye komitesine devretme olasılığını ortadan kaldırdığı görüldü.

Ancak avukatların hala temyiz hakkı olduğu görülen dava ile ilgili uluslararası kuruluşlara İsrail’e karşı yaptırım uygulanması gerektiği vurgulanıyor.

 

İsrail ayrıca, Manasra'nın cezasını 14. doğum gününe kadar erteledi. Çünkü ‘yaş arttıkça’ İsrail yasalarına göre daha uzun bir hapis cezasına çarptırılacak kadar büyümüş sayıldı.

Manasra 13 yaşındayken işgalci İsrail güçleri tarafından tutuklanmış ve gözaltındayken işkenceye maruz kalmıştı. Üstelik İsrailli memurlar tarafından sorgusu sırasında ağır tacize maruz kaldığı görüntüler basına sızmıştı. Sızdırılan işkence video sonrası insan hakları grupları İsrail’e karşı yaptırım taleplerini yineledi.

Filistinli mahkum hakları grubu Addameer'e göre şu anda İsrail hapishanelerinde 32'si kadın ve 170'i çocuk olmak üzere 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.

Bunlardan yaklaşık 640'ı "idari gözaltı" altında tutuluyor: Bu İsrail'in tutukluları suçlama veya yargılama olmaksızın üç ila altı aylık yenilenebilir sürelerle hapiste tutmak için kullandığı tartışmalı bir politika.

HABERE YORUM KAT