1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. İsrail, Kudüs'teki Müslüman mezarlığının duvarını yıktı
İsrail, Kudüs'teki Müslüman mezarlığının duvarını yıktı

İsrail, Kudüs'teki Müslüman mezarlığının duvarını yıktı

Filistin kaynaklarından aktarıldığına göre, işgalci İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi dün işgal altındaki Kudüs’te Müslümanların gömüldüğü bir mezarlığın duvarını yıktı.

15 Aralık 2020 Salı 16:03A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Müslüman Mezarları Koruma Komisyonu İcra Direktörü Ahmed Al-Dajani, “İsrailli askerler buldozerlerle beraber Al-Yusufiye Mezarlığı'nın kuzey kısmındaki duvar ve merdivenleri yıkarak bölgeye bahçe yaptı.” dedi.

İsrail’in 10 gün önce giriştiği yıkım, eylemler nedeniyle düne ertelenmişti. Dün buldozerler ile bölgeye gelen İsrailli askerler duvarı yıkarak alanı düzleştirmeye başladı. 

El Dajani, İsrailli yetkilileri bölgedeki Müslüman yerleşkelere yönelik giriştiği saldırıları durdurmaya çağırdı. Mezarlığın Müslüman kimselerin vakfettiği bir arazide olduğunu da hatırlattı.

Kudüs'ün Eski Şehri'ni çevreleyen duvarın yanında bulunan Al-Yusufiye Mezarlığı, işgal altındaki Filistin'de bulunan en eski Müslüman mezarlıklarından birisi olarak biliniyor. İsrail adım adım bütün mezarlığı ortadan kaldırmayı planlıyor.

Uluslararası hukuka göre de İsrail’in mezarlığın duvarını yıkması suç olarak kabul ediliyor. Koruma altında bulunan kutsal mekanlardan olan Kudüs’ün etrafında yapılacak tüm çalışmalar gayri hukuki olarak niteleniyor.

 

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT