1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bir savaş yaşanıyor"
"İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bir savaş yaşanıyor"

"İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bir savaş yaşanıyor"

Katil İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da son dönemde artan saldırılarda onlarca Filistinli hayatını kaybediyor.

24 Mayıs 2024 Cuma 11:00A+A-

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Başkanı Philippe Lazzarini işgal altındaki Batı Şeria'da "fark edilmeyen bir savaş yaşandığını" söyledi.

İşgal ordusu bölgede 7 Ekim'den bu yana artan bir şekilde evleri yıktığı, yolları buldozerle tahrip ettiği, su ve elektrik gibi temel altyapıyı yok ettiği baskınlar düzenliyor.

Lazzarini, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nur Şems mülteci kampının "bir zamanlar pazarların ve yaşamın olduğu hareketli bir bölge olduğunu ancak şimdi işgal güçlerinin yıkımına maruz kaldığını" anlattı.

Filistinlilerin hareketleri kısıtlandıkça yoksulluğa, ayrılığa ve izolasyona sürüklendiklerini kaydeden Lazzarini, "şiddetin daha da tırmanmasının ve yasa dışı İsrail yerleşimlerinin genişlemesinin on yıllardır süren bu çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunmasını daha da zorlaştıracağını" sözlerine ekledi.

Batı Şeria'da İkinci İntifada döneminden bu yana en yüksek can kaybı sayıları rapor ediliyor. 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria genelinde İsrail saldırılarında en az 517 Filistinli hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT