1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail-İran gerilimi Gazze’deki katliamı gölgeliyor
İsrail-İran gerilimi Gazze’deki katliamı gölgeliyor

İsrail-İran gerilimi Gazze’deki katliamı gölgeliyor

Tel Aviv ile Tahran arasında 1 Nisan'da başlayan gerilim, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizi gölgeliyor.

16 Nisan 2024 Salı 16:00A+A-

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general 7 kişi hayatını kaybetti.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacağını duyurdu.

Bölgedeki tansiyonun zirveye çıktığı bir dönemde İran, 13 Nisan'da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail'e saldırı başlattı.

İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse 4 füzenin isabet etmesi sonucu "hafif" hasar oluştuğunu duyurdu.

Tel Aviv yönetimi, Batılı ülkelerden gelen "saldırıya karşılık vermemesi" çağrılarına rağmen İran'a misillemede bulunmaya hazırlanıyor.

İsrail ile İran arasındaki gerilim nedeniyle 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları altındaki Gazze'de yaşanan insani kriz, uluslararası kamuoyunun büyük oranda gündeminden düşmüş durumda.

İran ile gerilim devam ederken, İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarına da aralıksız devam ediyor.

İsrail ordusu, 1 ila 15 Nisan'da Gazze'de 952 Filistinliyi öldürdü, 1073'ünü yaraladı.

Bunun yanı sıra İsrail ordusunun 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda Dünya Merkez Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) 6'sı yabancı biri de Filistinli olmak üzere 7 çalışanı hayatını kaybetti.

Uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken ve Batılı devletlerin dahi İsrail'i sert şekilde eleştirdiği WCK saldırısı, İran ile yaşanan gerilim nedeniyle gündemden düştü.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT