1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail İçin Kore de Tehdit
İsrail İçin Kore de Tehdit

İsrail İçin Kore de Tehdit

ABD ve Güney Kore’nin 25 temmuzda başlayarak dört gün sürecek ortak tatbikatına sert tepki gösteren Kuzey Kore, bu iki ülkeyle “kutsal savaşa” her zaman hazır olduğunu açıkladı ve “nükleer caydırıcılığa sahip olduğunu” anımsattı.

25 Temmuz 2010 Pazar 20:20A+A-

Buna karşılık ABD de Kuzey Kore ile "laf savaşına girmek istemediğini" açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü P.J. Crowley, "Kuzey Kore'den provokatif açıklamalarını azaltmasını bekliyoruz" dedi. Washington ve Seul tatbikatın "Kuzey Kore'yi saldırgan tutumundan caydırma" amacı taşıdığını açıklarken, Kuzey Kore, söz konusu tatbikata "misillemede bulunmak zorunda kalabileceği" uyarısında bulunuyor.

Bu arada İsrail de Ortadoğu'da Kuzey Kore'den gelen balistik füzelerin varlığının giderek arttığını söyleyerek, BM Güvenlik Konseyi'ne başvurdu ve "Ortadoğu'daki istikrarı bozduğu gerekçesiyle" Pyongyang'ın balistik füzelerle silahlanmasına karşı acil önlemler alınmasını istedi. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman Kuzey Kore'yi Lübnan'da Hizbullah'a ve Gazze Şeridi'nde de Hamas'a silah sağlamakla suçlamıştı. Lieberman, Kuzey Kore'nin İran ve Suriye'nin füze programına yardım ettiğini iddia ederek Kuzey Kore'yi bu ülkelerle birlikte "şer ekseninin" bir parçası olarak nitelendirmişti. (BBC)

HABERE YORUM KAT