1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin kız kardeşinin gözaltı süresini uzattı
İsrail, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin kız kardeşinin gözaltı süresini uzattı

İsrail, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin kız kardeşinin gözaltı süresini uzattı

İşgal rejimi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin kız kardeşi Sabah Abdusselam'ın gözaltı süresini 12 gün daha uzattı.

07 Nisan 2024 Pazar 10:15A+A-

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, hakkında şüphelerin ciddi oranda artması sebebiyle Abdusselam'ın gözaltı süresinin uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

Abdusselam hakkındaki suçlamalara, "yabancı bir ajanla temesa geçme" şüphesinin de eklendiği, bu kişinin kardeşi İsmail Heniyye olup olmadığının ise bilinmediği belirtildi.

Heniyye'nin kardeşi Abdusselam'ın gözaltı süresinin 12 gün daha uzatıldığı kaydedildi.

İsrail, Gazze Şeridi'nde kara saldırılarını başlattığı 27 Ekim 2023'ten bu yana alıkoyduğu 101 Filistinliyi serbest bıraktı.

Filistin Sınır Kapıları İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonunda alıkoyduğu 101 Filistinli, Refah kentindeki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne ulaştı." ifadesi kullanıldı.

AA muhabirine konuşan sağlık alanından kaynaklar, İsrail'in serbest bıraktığı Filistinliler arasından çok sayıda kişinin, maruz kaldıkları darp nedeniyle meydana gelen kırık ve yaralardan dolayı Refah'taki hastanelere götürüldüğünü aktardı.

İsrail ordusu, daha önce de Gazze'de alıkoyduğu çok sayıda Filistinliyi serbest bırakmış, serbest bırakılan Filistinliler, İsrail askerlerinin işkence, darp ve kötü muamele gibi uygulamalarına maruz kaldıklarını söylemişti.

Heniyye'nin kardeşi "Hamas ile bağlantılı olduğu" iddiasıyla gözaltına alınmıştı
İsrail güçleri, 1 Nisan'da, "Hamas aktivistleriyle bağlantısı olduğu, harekete sempati duyduğu ve kışkırtmalar yaptığı" iddiasıyla Heniyye'nin kardeşi 57 yaşındaki Abdusselam'ı gözaltına almıştı.

Negev'de ikamet eden Abdusselam'ın "evinde belgeler, iletişim araçları ve cep telefonlarının bulunduğu; ciddi güvenlik ihlalleri yaptığına dair şüpheli diğer durumlarının da olduğu" iddia edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT