1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Gazze'yi Vurmaya Devam Ediyor
İsrail, Gazze'yi Vurmaya Devam Ediyor

İsrail, Gazze'yi Vurmaya Devam Ediyor

İsrail'e ait bir keşif uçağının, Gazze'nin güneyindeki ez-Zeytune Mahallesi'ne hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

04 Temmuz 2014 Cuma 11:03A+A-

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail'e ait bir keşif uçağı, Gazze'nin güneyindeki Zeytune Mahallesi'ne hava saldırısı düzenledi. Uçaktan atılan füze, mahalledeki boş bir araziye düştü.

Tıbbi kaynaklar, saldırı sonucunda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından dün akşam yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki Sderot kentine 4 roket atıldığı ileri sürülmüştü.

İsrail'in güneyindeki Eşkol'e düştüğü iddia edilen 2 roketten saçılan şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu bir askerin hafif yaralandığı belirtilmiş, roketlerden ikisinin ise boş alana düştüğü kaydedilmişti.

İki Seçeneğe Hazırlanıyoruz

Bu arada, Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi konusunda iki seçenek için hazırlandıklarını belirtti. 

Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun ABD'nin bağımsızlık günü nedeniyle katıldığı törendeki açıklamalarına yer verdi.

Gendelman, Netanyahu'nun, "İki seçeneğe hazırlanıyoruz. Birincisi güneyden ülkemize ateş açılması durursa bizim operasyonlarımız da durur. İkincisi, güneye ateş açılmaya devam edilir. O zaman sahadaki güçlerimiz kuvvetli bir şekilde karşılık verir. Vatandaşlarımızın güvenliği her şeyden önemli" dediğini aktardı.

Sözcü Gendelman, İsrailli 3 gencin ölü olarak bulunmasının ardından bir Filistinli gencin Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılarak öldürülmesi konusuna da değinerek, cinayeti kınayan Netanyahu’nun, emniyet güçlerinin konuya ilişkin soruşturmayı sürdürdüğünü ve sorumluları yargı önüne çıkaracaklarını söylediğini belirtti.

Gendelman, Netanyahu'nun ayrıca 3 İsrailli gencin öldürülmesinden sorumlu olanların yakalanacağını dile getirdiğini kaydetti.

***

Dün Sabahki Saldırılarda 10 Kişi Yaralandı

İşgal ordusu savaş uçaklarının ve helikopterlerinin dün sabah (3 Temmuz Perşembe) Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda on kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında yaptığı açıklamada, işgal ordusunun Beyt Lahya'ya düzenlediği hava saldırısında 5 kişinin yaralandığını ve yaralıların Kemal Advan Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

İşgal ordusunun Gazze'deki El-Megusi Kuleleri civarındaki bölgeye düzenlediği hava saldırısından da 17 yaşındaki bir gencin yaralandığı ve Eş-Şifa Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

İşgal uçakları, Beyt Lahya'nın El-Cuma Caddesi yakınlarında Abbas Keylani isimli Filistinliye ait tarım arazisine saldırı düzenledi. İşgal uçaklarının ayrıca El-Megusi Kuleleri arasında bulunan İzzeddin El-Kassam Tugayları'na ait Yermuk alanını hedef aldığı bildirildi.

Gazze'nin Et-Tuffah bölgesinde Filistin direnişine ait Raad alanına saldırı düzenleyen işgal uçakları, Beyt Lahya'da boş bir araziyi ve direnişe ait bir alanı bombaladı. İşgal uçaklarının Beyt Hanun'da da İzzeddin El-Kassam Tugayları'na ait bir alana birkaç füze attığı ifade edildi.

İşgal uçaklarının daha sonra Rafah kentinde direnişe ait Bisan alanını hedef aldığı ve işgal ordusuna ait savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçlarının Gazze semalarında uçmaya devam ettiği belirtildi.

***

Sderot Belediye Başkanı Direniş Güçlerinin Füzesinden Kıl Payı Kurtuldu

Gazze Şeridi'nin kuzeydoğusunda yer alan Sderot Yahudi Yerleşkesi'ne dün sabah (3 Temmuz Perşembe) erken saatlerde düşen füzeler Siyonistler arasında büyük korkuya yol açtı. Sderot Belediye Başkanı'nın direniş güçlerinin saldırısından kıl payı kurtulduğu bildirildi.

İşgal rejimi kaynakları, bu sabah erken saatlerde Sderot'a düşen yerel yapım bir füze nedeniyle dört Siyonistin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Sderot belediye binasına doğrudan füze isabet ettiği ve binada büyük çapta maddi hasar meydana geldiği ve kentin bir kısmında elektriklerin kesildiği belirtilirken, Haaretz gazetesi binada bulunanların güvenli odalarda oldukları için yaralanmadıklarını ve bir kişinin korkudan şok geçirdiğini kaydetti.

İşgal televizyonu onuncu kanalı da Batı En-Nakab'taki bir yerleşkede açık alana iki füze düştüğünü söyledi.

Bu arada, Siyonistlere ait Walla haber sitesi, Sderot Belediye Başkanı'nın belediye binasına isabet eden füze nedeniyle ölümden kıl payı kurtulduğunu yazdı.

Sderot'a üç füze düştüğünü ifade eden site, birinci füzenin belediye binasına isabet ettiğini, ikinci füzenin yüksek gerilim hattına isabet ettiğini ve bu nedenle beldenin bir kısmında elektriklerin kesildiğini, üçüncü füzenin ise bir evin yakınlarına düştüğünü ve civardaki araçlara büyük zarar verdiğini belirtti.

(FİEM / AA)

HABERE YORUM KAT