1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Gazze Şeridi'ne Bir Dizi Hava Saldırısı Düzenledi
İsrail, Gazze Şeridi'ne Bir Dizi Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail, Gazze Şeridi'ne Bir Dizi Hava Saldırısı Düzenledi

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında beş kişi yaralandı.

16 Haziran 2014 Pazartesi 18:52A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, hava saldırılarında boş araziler, Filistin direniş gruplarına ve güvenlik güçlerine ait alanlar hedef alındı. Saldırıya uğrayan alanlardan arka arkaya patlama sesleri işitildiği bildirildi.

İşgal ordusu uçakları Gazze kentinin güneyindeki Ebu Cerad bölgesine en az iki füze attı. Başka bir hava saldırısında da Deir El-Belah'ın güneyindeki El-Bereke bölgesinde İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri'ne ait "El-Fecr" alanı hedef alındı. Savaş uçaklarının daha sonra Ebu Cerad bölgesine ikinci bir saldırı düzenlediği ifade edildi.

İşgal güçlerinin Gazze kentindeki Ez-Zeytun Mahallesi'nde otomobil pazarı civarındaki güvenlik güçlerine ait alana düzenlediği hava saldırısında ikisi çocuk, biri yetişkin üç kişi yaralandı.

İşgal ordusu uçaklarının İzzeddin El-Kassam'a ait Bedir ve Es-Sefine alanlarına düzenlediği hava saldırılarında biri üç yaşında kız çocuk olmak üzere iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusu uçaklarının Gazze semalarında alçaktan uçmaya devam ettiğini bildirirken, işgal ordusu sözcüsü, Askalan'a atılan dört füzeye misilleme olarak Gazze Şeridi'nde altı hedefe saldırı düzenlendiğini söyledi.

***

Mülteci Kampındaki Çatışmalarda Filistinli Bir Genç Şehit Oldu

Öte yandan Ramallah kentinin kuzeyindeki El-Celzun Mülteci Kampı'nda bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalar sırasında 23 yaşındaki Ahmed Arafat Es-Sabirin isimli genç şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, göğsünden yaralanan Filistinli genç hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Kampa baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin Munzir Alyan, Usame Nahle, Abdülhalim Ğannam, Adnan Hatab, Halil Amir ve daha birçok Hamas üyesini gözaltına aldığı bildirildi.

Sabah saatlerinde yüzlerce Filistinli genç ile işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli gençlerin Nablus kentine giden yolu otomobil lastikleri yakarak kapattığı ve işgal askerlerini taşladığı, işgal askerlerinin ise gençlere ve kampta bulunan evlere gerçek mermilerle ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin yaralıların kamptan Ramallah'taki hastanelere nakledilmesine engel çıkardığı ve kampa girmek isteyen gazetecilere de izin vermediği belirtildi.

El-Halil'de üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasının ardından Batı Yaka'da gerginliğin devam ettiği ve işgal güçlerinin 50'den fazla Hamas liderini ve üyesini gözaltına aldığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT