1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail bir Filistinliyi öldürüyorsa onun için “teröristti" diyorlar
İsrail bir Filistinliyi öldürüyorsa onun için “teröristti" diyorlar

İsrail bir Filistinliyi öldürüyorsa onun için “teröristti" diyorlar

Polis tarafından ölü bedenine defalarca ateş edilen Filistinli gencin amcası İsrail terörünü afişe etti. Filistinlilerin öldürülme sebebi olarak 'terörist' tanımlaması İsrail tarafından sıklıkla kullanılıyor.

23 Aralık 2022 Cuma 23:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail güçleri Nablus'ta düzenlediği baskın sırasında 23 yaşındaki Filistinliyi vurarak öldürdü ve beş kişiyi de yaraladı.

İşgalcinin polisi, hedef aldıkları Filistinliyi ölü olmasına rağmen ateş yağmuruna tuttu. İsrail polisinin açıklamasında ise, “İsrailli subayların kendilerine ateş etmeye çalışan bir Arap-İsrailliyi vurarak öldürdüğünü ve ardından şahsın Tel Aviv yakınlarında arabasıyla onlara çarptığını” söyledi.

Tel Aviv yakınlarında kurulan Arap-İsrail şehri olan Kafr Kassem'de meydana gelen olayda öldürülen gencin amcası Suphi Bedir, "Polis İsrail'de bir Filistinliyi öldürdüğünde, onun bir terörist olduğunu veya bir saldırı planladığını söylüyorlar" diyerek yeğeninin masum olduğunu İsrail polisince hedef alındığını söyledi.

Batı Şeria'da şiddet, İsrail'in hedef aldığı Filistinlilerin öldürülmesiyle sonuçlanıyor. Neredeyse günlük baskınlara başlayan İsrail güçlerinin Mart ayından bu yana baskınlarını arttırdığı kaydediliyor.

İşgalcinin polisi yaptığı açıklamada, zanlının kendilerini Kafr Kassem'de "şiddet içeren bir olay" bahanesiyle polisi aradığını söyledi.

Polis açıklamasında, "Polis olay yerine geldiğinde tabancayla onlara koştu ve ardından arabasına binerek onları yere serdi. Şüpheli "ateş edilerek etkisiz hale getirilmeden" önce üç polis memuru yaralandı.” dedi.

Öldürülen Naim Mahmud Bedir'in amcası Suphi Bedir, AFP'ye yeğeninin masum olduğunu söyledi

Yeniden İsrail Başbakanı olan Benyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, "teröristi ortadan kaldırmak ve büyük bir saldırıyı önlemek için profesyonelce ve hızlı hareket eden" polis övüldü.

Netanyahu tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan yeni hükümet koalisyonunun üyeleri, Filistinlilere karşı daha da sert baskı yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

Yeni hükümetteki müstakbel ulusal güvenlik bakanı ve aşırı sağcı Yahudi Gücü partisinden Itamar Ben Gvir defalarca İsrail güvenlik personelini Filistinlilerin huzursuzluğuna karşı daha fazla güç kullanmaya çağırmıştı.

Bu yıl İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ve İsrail tarafından ilhak edilen Doğu Kudüs'te en az 150 Filistinli ve 26 İsrailli öldürüldü.

Ağustos ayında Gazze Şeridi’ni koruyan Filistinliler ile İsrail arasında üç gün süren çatışmalarda 49 Filistinli öldürülmüştü.

Birleşmiş Milletler verilerine göre 2022, İkinci İntifada olarak bilinen 2002-2005 Filistin ayaklanmasından bu yana en kanlı yıl oldu. Kanın kim tarafından ve neden akıtıldığı ise BM ve AB için raporlara yansıyan birer veri olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT