1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Beyt Hanun’u Bombaladı: 3 Şehit
İsrail, Beyt Hanun’u Bombaladı: 3 Şehit

İsrail, Beyt Hanun’u Bombaladı: 3 Şehit

Filistin halkına karşı terör eylemlerine devam eden İsrail işgal ordusunun Beyt Hanun’u bombalaması sonucu 3 Filistinli şehit oldu.

13 Eylül 2010 Pazartesi 17:59A+A-

Siyonist işgal ordusuna bağlı tank ve topların Gazze'nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun kasabasını bombalamaları sonucu 3 Filistinli kardeşimizin şehit olduğu bildirildi.

Bayram boyunca sınır bölgelerini bombalayan işgal ordusu çiftçilerin arazilerine gitmelerine de engel olmuştu.

Askeri Sağlık Hizmetleri Basın Koordinatörü Ethem Ebu Silmiyye, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Şehitler Abdullah Ebu Esad (91), torunu Husam Halid Ebu Esad (17) ve Velid Ebu Avde (21) adındaki Filistinlilerdir. Siyonist işgal tanklarının Beyt Hanun'un doğusunda bulunan Âl Şerab bölgesini bombalaması sonucu şehit oldular."

Şehitlerin hastaneye kaldırıldığını belirten Ebu Silmiyye, bunların dışında kaybın olmadığını söyledi.

Diğer taraftan Siyonist işgal radyosu verdiği haberde, Gazze'den Batı Nakab'a bugün sabah erken saatlerde (13 Eylül Pazartesi) iki füzenin atıldığını duyurarak, düşen füzelerin can kaybına neden olmadığını iddia etti.

 


 

Siyonist Gaspçılar Mescidi Aksa'nın Avlusunu Bastı

Filistinli mahalli kaynaklar 130 kadar Siyonistin işgal askerlerinin himayesinde bugün Meğaribe kapısından içeri girerek Mescidi Aksa'nın avlusunu bastığını ifade etti.

Mescidi Aksa güvenlikçilerinden birinin ifadesine göre, beş grup halinde Mescidi Aksa'ya giren Siyonistler hahamların öncülüğünde hareket etti.

Mescidi Aksa'nın avlusuna giren gaspçıların buralarda gezindiklerini belirten güvenlikçiler, işgal askerleriyle çatışmamak için olayları uzaktan seyrettiklerini söyledi.

Daha önceki olaylarda bahane bulan işgal askerleri güvenlikçileri aylarca Mescidi Aksa'dan uzaklaştırmıştı.

Evvelki akşam da sınır muhafızları adındaki işgal güçleri, Filistin halkının bayramını kutlamak için Mescidi Aksa'nın tepesine dikilen Filistin bayraklı afişi indirmişti.

Müslümanların Cuma ve bayram namazlarında Mescidi Aksa'ya girmelerine engel çıkaran işgal rejimi, Siyonistlerin işgal askerlerinin himayesinde Mescidi Aksa'ya girmelerine ise ses çıkarmıyor, tersine özendiriyor.

 

 


 

 

Şabak, Direnişçilere Nefes Aldırmayan Abbas Milislerini Kutladı!

Siyonist hükümetin dünkü haftalık toplantısına katılan Siyonist İç İstihbarat Örgütü (Şabak) başkanı Yuval Diskin, başkanlık süresi bitmiş olan Mahmut Abbas'a bağlı milis güçlerinin Filistin direniş gruplarına  ve özellikle de Hamas'a karşı savaşta çok ciddi olduğunu belirtti.

Toplantıda bir konuşma yapan ve sözü Abbas milisleri tarafından Batı Yaka'da Hamas mensuplarına yönelik sürdürülen savaşa getiren Diskin şöyle dedi: "Bu alanda gerçekten büyük bir değişim ve dönüşüm var. Şu son on yılın en iyi dönemi. Abbas güçleri en son El-Halil ve Ramallah eylemlerini yapan Filistinlileri tutukladıklarını duyurdu. Abbas ve Feyyad da bu güçleri sonuna kadar destekliyorlar."

İnsan hakları merkezleri yayınladıkları raporlarda, Batı Yaka'nın El-Halil ve Ramallah şehirlerinde direniş güçleri tarafından gerçekleştirilen eylemlerin ardından Abbas milislerinin 750'den fazla Hamas mensubunu tutukladığını belirtti.

El-Halil ve Ramallah'ta yapılan eylemlerde 4 Siyonist gaspçı hayatını kaybetmiş 2'si de yaralanmıştı.

Baskınlar Sürüyor...

Bu arada başkanlık süresi bitmiş olan Mahmut Abbas'a bağlı milis güçlerinin Batı Yaka'nın birçok şehrinde yaptıkları baskınlarda Hamas mensuplarından 39 kişiyi daha tutukladıkları öğrenildi.

Son tutuklananlarla birlikte Ramazan ayından bu yana tutuklanan direnişçi sayısının 800 sınırına dayandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT