1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Askerlerinin Katlettiği Filistinli Genç Defnedildi
İsrail Askerlerinin Katlettiği Filistinli Genç Defnedildi

İsrail Askerlerinin Katlettiği Filistinli Genç Defnedildi

Batı Şeria'daki Kalendiye mülteci kampında işgalci İsrail askerleri tarafından katledilen Filistinli gencin cenazesi düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

01 Mart 2016 Salı 14:35A+A-

Kalendiye mülteci kampında işgalci İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında dün gece başlayan ve sabaha kadar devam eden olaylarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Iyad Ömer Secdiye için Kalendiye mülteci kampında cenaze töreni düzenlendi.

Filistin bayrakları ve Filistinli gruplara ait flamaların taşındığı törende sık sık İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Secdiye'nin cenazesi Büyük Kalendiye Câmîsi'nde kılınan cenaze namazının ardından bölgede bulunan kabristanlıkta toprağa verildi.

Batı Şeria'daki Kalendiye mülteci kampında işgalci İsrail askerleri ve Filistinliler arasında dün gece başlayan ve sabaha kadar devam eden olaylarda bir Filistinlinin katledildiği, 15 İsrail “güvenlik” görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

İşgalci İsrail ordusunun açıklamasında, yanlış yola saparak Kalendiye mülteci kampına giren bir askerî aracın, Filistinlilerce ateşe verildiği, ardından İsrail askerleri ve Filistinli gençler arasında olayların çıktığı ifade edilmişti.

iyad_omer_secdiye_filistin.jpg
Iyad Ömer Secdiye

AA

HABERE YORUM KAT