1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Askerleri Yaraladıkları Gençlerin Tedavi Edilmesine İzin Vermedi!
İsrail Askerleri Yaraladıkları Gençlerin Tedavi Edilmesine İzin Vermedi!

İsrail Askerleri Yaraladıkları Gençlerin Tedavi Edilmesine İzin Vermedi!

el-Halil'de Filistinli bir genci vurarak katleden İsrail askerleri, silahla yaraladıkları genç kıza müdahalede bulunulmasını da yarım saat engelledi!

22 Eylül 2015 Salı 14:30A+A-

Filistin resmî haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail askerleri tarafından el-Halil kentindeki Harsa kavşağında Filistinli Ziya Abdulhalim Mahmud el-Telaheme (21) isimli Filistinli gence ateş edildi. İsrail askerlerinin, yaralı gence Kızılay ekibinin müdahale etmesine izin vermemesi sonucu Telaheme'nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail Askerleri 18 Yaşındaki Genç Kızı Yaraladı

Öte yandan, yine WAFA'da yer alan bir diğer habere göre, el-Halil kentindeki eş-Şüheda caddesinin girişinde bulunan askerî kontrol noktasından geçen Filistinli bir kız İsrail askerlerinin ateş açması sonucu karnından yaralandı.

Haberde, İsrail askerlerinin, yaklaşık yarım saat boyunca yaralı kıza sağlık ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermediği kaydedildi. Yaralı kızın daha sonra hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Söz konusu olayın ardından Filistinliler ve siyonist İsrail güçleri arasında arbede yaşandığı, İsrail askerlerinin olay yerinde toplanan grubu dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT