1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrail askeri Nekbe katliamını eğlenerek anlattı
İsrail askeri Nekbe katliamını eğlenerek anlattı

İsrail askeri Nekbe katliamını eğlenerek anlattı

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda röportaj yapılan İsrailli eski asker 1948 Nekbe’sinde yaşattıkları vahşeti gülerek anlattı.

08 Aralık 2022 Perşembe 21:17A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail'in 15 Mayıs 1948'de tarihi Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesinin hemen ardından saldırılarını yoğunlaştıran İsrail kuvvetleri katliam ve işkenceleriyle tarihin tozlu sayfalarına yeni bir katliamı ekledi.

Filistinliler için zorunlu göç, yağma ve katliamların simgesi olan "Nekbe" (Büyük Felaket), 74 yıl önce yaşansa da bugün hala apartheid ve soykırımla devam ediyor.

Eski bir İsrail askeri de o günlerde yaşattıkları acıları gülerek anlatırken “bazı kısımları anlatmak istemiyorum çünkü büyük bir skandala dönüşür” diyor.

İsrailli eski asker, İsrail milislerinin 1948 yılında gerçekleştirilen Nekbe saldırıları sırasında Tantura köyünde 16 yaşındaki bir kıza tecavüz edip nasıl öldürdüklerini gülerek anlattı. Filistinlileri nasıl topluca kafeslere kapatarak infaz ettiklerini ve onlara makineli tüfeklerle nasıl hunharca ateş ettiklerini anlatan İsrail askeri: “ Tantura zengin bir köy ve güzel evleri vardı. O insanlar Avrupalı gibi yaşıyorlardı. Güzel elbiseler içinde genç bir kız vardı. Bir İsrail askeri 16 yaşındaki bu kıza tecavüz etti. Bilirsin bu olay korkunçtu. Bir adam vardı bizimle o çok vahşiydi ve öldü. Demir kafesler vardı insanların etrafını bunlarla sarmıştık. Topluca onları getirip oraya oturtuyorduk. Biri geldi ve makineli tüfeğiyle ateş saçtı etrafa sonra şarjörünü değiştirip kaldığı yerden devam etti. Her şey bir anda oldu bitti. Hepimiz aynı değildik. O adam aşırı derecede vahşiydi. Bu yüksek düzeyde saklanması gereken bir şey. Bazı askerler alev silahları ile gelip oranın yerli insanlarını yaktılar. Bu çok korkunçtu. Bazı şeyleri anlatamam yoksa büyük bir skandal olur.”

25 Temmuz 2022 yılında kayda alınan görüntülerdeki askerin kimliği ve akıbeti bilinmezken birçok eski İsrail askerinin bu şekilde anılarını anlattığı video kayıtları ve röportajlar sosyal medya platformlarında yayımlanmaya devam ediyor.  

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum