1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Anneye 14 Yıldır İşkence Yapıyor!
İsrail, Anneye 14 Yıldır İşkence Yapıyor!

İsrail, Anneye 14 Yıldır İşkence Yapıyor!

60 yıldan beri işgal altında bulundurduğu Filistin topraklarında şiddet ve etnik temizlik politikası uygulayan İsrail, binlerce Filistinli ailenin İsrail hapishanelerinde tutulan yakınlarını görmesine izin vermiyor.

08 Eylül 2010 Çarşamba 04:00A+A-

İsrail'in 14 yıldır oğlunu görmesine izin vermediği Filistinli kadınlardan biri de 70 yaşındaki Umm İbrahim Baroud. İsrail'in, 'güvenlik tehdidi' oluşturduğu gerekçesiyle oğlunu görmesine izin vermediği Umm İbrahim, oğlundan haber almak için onu başka bir Filistinli aileye evlatlık olarak verdi ve ancak yeni ailenin oğlunu ziyaretiyle kendisinden haber alabiliyor.

İşgal altında bulundurduğu Filistin topraklarında etnik temizlik yapan İsrail, 70 yaşındaki Filistinli bir kadına tam 14 yıldır psikolojik işkence yapıyor. 70 yaşındaki Umm İbrahim Baroud'un 14 yıldır hapis yatan oğlunu görmesine izin vermeyen İsrail, buna gerekçe olarak da "güvenlik tehdidi"ni öne sürüyor. İsrail'in 'güvenliği tehdit ettiği' gerekçesiyle oğlunu görmesine izin vermediği Umm İbrahim bu yüzden, oğlunu başka bir Filistinli aileye evlatlık verdi ve bu ailenin ziyaretiyle oğlundan haber alabiliyor.

BİNLERCE AİLEYE YAKINLARINI GÖRME YASAĞI

Filistinli mahkumlarla ilgili olarak araştırma yapan Abdul Nasır Farvana, Gazze'nin Cabaliye mülteci kampında ikamet eden Umm İbrahim gibi binlerce Filistinli ailenin de İsrail tarafından hapisteki yakınlarını görmelerine izin verilmediğini belirterek, İsrail'in bu şekilde hem hapishanedekilere hem de yakınlarına işkence yaptığını kaydetti. Farvana, İsrail hapishanelerinde yatan Filistinlilerin üçte birinin ailelerine ziyaret yasağı konulduğunu ifade ederek, 70 yaşındaki Umm İbrahim'in 'güvenlik tehdidi' olarak görülmesinin Filistinlilere karşı yapılan adaletsizliklerin göstergesi olduğunu belirtti.

BÜYÜK OĞLU DA 24 YILDIR HAPİSTE

Umm İbrahim'in gördüğü muamelenin 'güvenlik tehdidi' şeklinde açıklanamayacağını ifade eden Farvana, bunun İsrail işgalcilerinin öç alma mentalitesini yansıttığını kaydetti. İsrail'in bu politikasının, ailelerin bir araya gelmesini ve iletişimini önlediğini kaydeden Farvana, uluslararası toplumun İsrail'in bu uygulamalarına karşı harekete geçmesi çağrısı yaptı.

Farvana, Umm İbrahim'in en büyük oğlu 48 yaşındaki İbrahim Baroud'un da 1986 yılında tutuklandığını ve 27 yıla mahkum edildiğini kaydederek, Baroud'un bu zaman diliminde farklı hapishanelerde tutulduğunu ve şu ana kadar 24 yılını tamamladığını ifade etti.

MEHMET NEDİM ASLAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT