1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslamî uyanış ve ıslah hattını karalayanlar özne mi araç mı?
İslamî uyanış ve ıslah hattını karalayanlar özne mi araç mı?

İslamî uyanış ve ıslah hattını karalayanlar özne mi araç mı?

Müslümanları kolluk güçlerine ve küresel istikbara ihbarda bulunan hezele yani ayak takımı birçok müfsid  kurum ve kişi ile tabii ki karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz.

27 Kasım 2020 Cuma 14:50A+A-

Hamza Türkmen’in yazısı:

Hakk temelli olmayan gündemlerle oyalanmak gerçekten can sıkıcı. Hele dikkatlerimizi cambaza yöneltirken asıl müfsid oyun kurucuları gözden kaçırmak daha vahim bir durum.

Çarşamba akşamı CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programında iki medya katılımcısı ulusalcıyla birlikte ya Türkçü-laik kadronun “Anadolu İslamı” dediği şirk ile karışık sentez bir dini kültürü gündemde tutmak için; ya da ihbarcılık ve demagojiyle zekice ama insicamsızca davranan; ayrıca Haşhaşiler gibi batini çizgide olan ama Ehl-i Sünnet kılıfı altında batinî telakkileri ile İslam’ı temsil iddiası bakımından İslami kimliğe yönelen makul insanlar ve gençler için itici, magazinsel ve İslam’dan uzaklaştırıcı sarıklı cübbeli bir tipoloji ile muhatap olduk.

Bu kişi,  24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması’ndan sonra Kemalist inkılaplarla tasfiye edilen Osmanlı sonrası İslami uyanış ve  ıslah çizgisini, tekrar 1970’li yıllardan bu yana İslami duyarlılıktan İslami bilinç ve şahidlik çizgisine yükseltmeye çalışan Kur’an merkezli kimliksel oluşumumuzun tümüne, Haksöz Dergisi ve Özgür-Der özelinde Kemalist resmi ideolojiye sığınarak saldırganca iftiralar atmış; ama -aşağıya alacağımız iki ayet-i kerime bağlamında-  ümmetçi ve tebliğci yani ıslah edici olduğunu da savunmuştur:

Yazının devamı >>>