1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İslami sivil toplum kuruluşlarından Filistin bildirisi
İslami sivil toplum kuruluşlarından Filistin bildirisi

İslami sivil toplum kuruluşlarından Filistin bildirisi

Ankara’da toplanan 116 İslami STK, Filistin’e destek ve işgalci İsrail’e yaptırım ile ilgili taleplerini bir bildiriyle yayımladı.

02 Kasım 2023 Perşembe 17:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Açıklamada, tüm dünyanın ve Türkiye’nin bütün sağduyu ve ateşkes çağrılarına rağmen Gazze şeridinde ve mübarek topraklarda sivilleri katleden ve soykırım uygulayan siyonistlere ve onların işbirlikçilerine karşı somut adımlar atılmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Asrın en büyük katliamı karşısında Filistinliler için acımasız ve vicdansız emperyalist ülkelerden ve onların kurumlarından merhamet dilenmek milletin ve ümmetin izzetini zedelediği vurgulandı.

Bütün bir bölgeyi tehdit eden işgalci İsrail’in ve destekçilerinin uyguladıkları bu soykırıma karşı suskun veya pasif kalmayı tarihin asla affetmeyeceği bildirildi.

Bildiride şu talepler dile getirildi:

1. Türkiye İsrail'i tanıyan ilk Müslüman ülke olma ayıbından kurtulmalı ve kararını geri çekmelidir.

2. Siyonist büyükelçi ve elçilikte çalışan İsrail vatandaşı personelin tamamı ülkemizden kovulmalı

ve Türkiye, büyükelçisini İsrail'den geri çağırmalıdır.

 3. Gerçekleştirilen soykırımdan sorumlu olan İsrailli yetkililer aleyhine uluslararası ceza mahkemesinde dava açılmalı, Türkiye mahkemelerinde ayrıca yargılanmaları sağlanmalıdır.

4. Apartheid anlayışa sahip İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmalar feshedilmelidir.

5. Gazze'ye insani ve askeri yardımın gönderilmesine ilişkin güvenlik anlaşması behemehal uygulanmalıdır.

6. Türkiye'de bulunan bütün yabancı askeri üsler derhal kapatılmalıdır.

7. İsrail ordusunda askerlik yapan T.C. vatandaşları hakkında Türk Vatandaşlığı Kanunu 29. Madde gereğince işlem yapılmalı ve vatandaşlıktan çıkartılmalıdır.

8. İsrail vatandaşlarına uygulanan Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı kaldırılmalıdır. Filistin halkına Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı verilmelidir.

9. Ortaöğretim müfredatına ‘Sömürgecilik Tarihi’ dersi eklenmelidir.


 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum