1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İslami Hareketi İnceleyen Akademisyen Tutuklandı!
İslami Hareketi İnceleyen Akademisyen Tutuklandı!

İslami Hareketi İnceleyen Akademisyen Tutuklandı!

Sisi yargısının Müslüman Kardeşler'le bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutukladığı Kahire Üniversitesi’nde Siyasi Araştırmalar bölümünde icra müdürü ve araştırmacı-yazar olan Medhat Mahir’i serbest bırakmaya niyeti yok.

29 Şubat 2016 Pazartesi 15:56A+A-

Kahire Üniversitesi'nde 'İslami hareketler' üzerine çalışma yapan Medhat Mahir adlı araştırmacı Müslüman Kardeşler'le bağlantılı olduğu için tutuklanmıştı. Mısır mahkemesi araştırmacı yazarın tutukluluğunu 15 gün daha uzattı. Mahir, Müslüman Kardeşler örgütüne üye olma gerekçesiyle suçlanıyor.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Medhat Mahir doktora tezleri dahil İslami hareketlerle ilgili toplanan kitaplarla suçlanıyor. Konuyla ilgili savunma yapan kaynaklar "Kitaplar araştırma konularına aittir ve bunlar hiçbir suç teşkil etmiyor" açıklamasında bulunuyor.

Öte yandan Mehdat Mahir'in benzer suçlamalarla 2014 yılında da tutuklandığı ve 6 ay sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.

İTALYAN ÖĞRENCİ DE İSLAMİ HAREKETLERİ İNCELİYORDU

Mısır’da 25 Ocak devriminin yıldönümünde Kahire’de kaybolduktan sonra yol kenarında Cambridge Üniversitesi öğrencisi Giulio Regeni de Mısır'da işçi ve İslami hareketleri araştırıyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi kaybolduktan sonra öldürülen öğrencinin "Mısırlı güvenlik hizmetleri elemanları tarafından kaçırıldığına ve öldürüldüğüne inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HAKSÖZ-HABER ve DÜNYA BÜLTENİ

HABERE YORUM KAT