1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İslami Cihad Üyesi 2 Filistinli Şehit Edildi
İslami Cihad Üyesi 2 Filistinli Şehit Edildi

İslami Cihad Üyesi 2 Filistinli Şehit Edildi

Han Yunus'un doğusuna sızmaya çalışan Siyonist işgal güçlerine karşı koyan ve 6 saat boyunca çatışan İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri'nden 2 direnişçi şehit oldu.

27 Aralık 2010 Pazartesi 00:46A+A-

Han Yunus'un doğusundaki Huzaa beldesi yakınlarında Siyonist işgal güçleriyle İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyesi direnişçiler arasında yaşanan şiddetli çatışmada iki direnişçinin şehit olduğu bildirildi.

26 Aralık Pazar sabahı erken saatlerde meydana gelen ve altı saat süren çatışmada işgal helikopterlerinden direnişçilere otomatik silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

İlk Yardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, işgal güçlerinin helikopterlerden açılan ateş eşliğinde Huzaa'nın doğusuna sızmaya çalıştıklarını ve işgal askerlerine karşı koyan direnişçilerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmada iki Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ebu Silmiyye, şehitlerin 20 yaşındaki Musab İsa Ebu Ruk ile 21 yaşındaki Mahmud Yusuf En-Neccar olduğunu bildirerek, şehit Ebu Ruk'un cesedinin hastaneye kaldırıldığını fakat işgal güçlerinin açtığı yoğun ateş nedeniyle henüz diğer şehidin cesedine ulaşılamadığını kaydetti.

Ebu Silmiyye, Ebu Ruk'un cesedinin Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne, işgal güçlerinin attığı füzelerle parçalanmış bir halde getirildiğini söyledi.

Kudüs Müfrezeleri operasyon odasından Filistin Enformasyon Merkezi'ne verilen bilgide bir grup direnişçi ile Siyonist işgal güçlerine karşı çatışmaya giren Musab İsa Ebu Ruk'un şehit olduğu ve diğer bir direnişçinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları, sağlık ekiplerinin Ebu Ruk'un cesedini çatışma mahallinden aldığını ve En-Neccar'ın cesedine de ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT