1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İslami Cephe Halep'in Kuzeybatısına Saldırıyor (FOTO)
İslami Cephe Halep'in Kuzeybatısına Saldırıyor (FOTO)

İslami Cephe Halep'in Kuzeybatısına Saldırıyor (FOTO)

İslami Cephe, rejim birliklerinin kontrolünde bulunan Halep'in kuzeybatı bölgesine ağır saldırı başlattı.

13 Kasım 2014 Perşembe 18:00A+A-

İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı'nın basın sorumlusu Salih Anadani, yaptığı açıklamada, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'in kuzeybatısındaki Cemiyeti el Zehra bölgesine saldırı başlattığını ifade etti. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda 250 rejim askerinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Anadani, 25 askerin de muhalifler tarafından esir alındığını belirtti.

Silahlı muhaliflerin söz konusu bölgedeki geniş bir alanın denetimini sağladığını savunan Anadani, "Esad'a bağlı güçlerin hava saldırısı nedeniyle Halep'te birçok bina kullanılamaz hale geldi" dedi.

Anadani, operasyonlarda Esad güçlerine ait karargah ve hava istihbarat binalarının da isabet aldığını dile getirdi. Bölgedeki yerel aktivistlerden Yasir Ebu Ammar da rejim birliklerinin Halep'in kuzeyindeki Sifat beldesi üzerinden Nübül ve Zehra bölgesine ulaşmak istediğini anlattı.

Muhaliflerin, Şam yönetimine bağlı güçlere büyük zayiat verdiğini aktaran Ammar, "Sifat beldesi, stratejik bir konumda yer alıyor. Esed güçleri bu bölgenin kontrolünü sağlamak için son günlerde hava saldırılarını yoğunlaştırdı" diye konuştu.

Ammar, Sifat ve Handarat'ın Halep'teki muhaliflerin kuzeyle tek bağlantı noktası olduğunu anımsattı. Esad'ın muhalifleri kuşatmaya çalıştığını vurgulayan Ammar, "Sifat ve Handarat bölgelerindeki çatışmalar nedeniyle az sayıdaki sivil halk güvenli bölgelere gitti ancak bu büyük bir göç dalgası anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

ESED'İN TUĞGENERALİ VE BİRÇOK ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ!

Öte yandan Suriye rejiminin önemli komutanlarından Tuğgeneral Muhsin Hüseyin Yassin’in, Çarşamba günü muhaliflerin düzenlediği saldırı sonucu öldürüldüğü açıklandı.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen medya aktivistleri tarafından açıklanan haberde, Tuğgeneral Muhsin Hüseyin Yassin'in muhaliflerin saldırısı sonucu öldürüldüğü açıklanırken, Suriye'nin Tartus kentinde ise birçok Esed rejim askerinin saldırı sonucu etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Öte yandan Suriye'nin farklı bölgelerinde Esed güçleri ile muhalifler arasında halen çok şiddetli çatışmaların yaşandığı, Esed rejimine bağlı hava güçlerinin birçok bölgeyi hava bombardımanına tuttuğu açıklandı.

esed-in-tuggenerali-ve-bircok-askeri-olduruldu-suriye-baas-cenaze03.jpg

esed-in-tuggenerali-ve-bircok-askeri-olduruldu-suriye-baas-cenaze02.jpg

esed-in-tuggenerali-ve-bircok-askeri-olduruldu-suriye-baas-cenaze.jpg

HABERE YORUM KAT