1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslamcılığın Siyaset ve Mücadele Anlayışı Değişti mi?
İslamcılığın Siyaset ve Mücadele Anlayışı Değişti mi?

İslamcılığın Siyaset ve Mücadele Anlayışı Değişti mi?

Özgür-Der’in aylık olarak düzenlediği dizi panellerde bu yıl “Değişim, Tekâmül ve Kırılmalar Karşısında İslamcılık” üst başlığıyla çeşitli konular tartışılıyor.

12 Kasım 2014 Çarşamba 00:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der, yıllardır sürdürdüğü panel etkinlikleriyle sahih bir kimlik ve mücadele perspektifi noktasında ortaya çıkan olumsuzlukların nelerden kaynaklandığını ve ne tür tezahürlerle karşımıza çıktığını tartışmayı hedefliyor. Bu yıl yapılan paneller de işte bu amaca matuf olarak belirlendi.

Geçtiğimiz ay “Müslümanlar ve Siyasi Talepleri: Muhalif Tutumdan, Devleti Sahiplenmeye mi?” başlığının tartışıldığı bu yılki panellerin ikincisi  “Siyaset ve Mücadele Anlayışı: Cemaatten STK’ya, Devrimden Entegrasyona mı?” başlığıyla 12 Kasım Çarşamba günü 20.00’de. Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıacak.

Bu panelde “İslamcılığın bugün geldiği noktada siyasal ve toplumsal değişim-dönüşüm iddiasını gerçekleştirecek örgütlenme yapısındaki temel değişimleri nasıl anlamlandırabiliriz? Sistemi topyekûn değiştirme iddiasındaki devrimci yöntemden vazgeçilmiş midir? STK modeli örgütlenme ve siyasetdışı söylem ne tür açmazlar barındırmaktadır? İslamcı söylem merkezli birlikteliklerin yerini sistem içi hedeflerle sınırlı, çıkar merkezli örgütlülük ve kadrolaşma mı almaktadır?” soruları müzakere edilecek.

Sıddık Beyazyüz’ün yöneteceği, Şefik Sevim ve Nurcan Büyük’ün konuşmacı olduğu panel 20.00’de başlayacak. Genellikle Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapılan panellerin bu ayki adresi Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu olacak. Bu salona Sağmalcılar metro durağında inerek ulaşmak mümkün. Ayrıca çeşitli semtlerden kalkan 32 nolu Bayrampaşa İETT araçlarıyla da salona ulaşılabilir.

Tarih: 12 Kasım Çarşamba 2014

Saat: 20.00

Yer: Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu (Belediye Binasının Altı)

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum