1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İslamcılara Karşı Suriye Ordusu PYD'nin Yanında!
İslamcılara Karşı Suriye Ordusu PYD'nin Yanında!

İslamcılara Karşı Suriye Ordusu PYD'nin Yanında!

Baas rejimi yanlısı Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar’dan müttefiki PYD ile, PYD’nin tezlerini alt üst edecek bir itiraf geldi.

01 Kasım 2013 Cuma 11:58A+A-

Baas rejimi yanlısı Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar’dan müttefiki PYD ile, PYD’nin tezlerini alt üst edecek bir itiraf geldi:

Ali Haydar, Tıl Koçer’de geçenlerde direnişçilere karşı üstünlük sağlayan PYD’ye Suriye ordu birliklerinin yardım ettiğini belirtti ve ekledi:  “Suriye rejimi ile PYD arasında uzlaşma var ve Suriye ordusu radikal İslamcılara karşı PYD güçlerine yardım etmeye hazır.”

Dün akşam Kürtçe televizyon kanalı Rûdaw’ın haber bültenine katılan Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, PYD ile bazı İslamcı direnişçiler arasında süre gelen çatışmaları değerlendirdi. PYD’nin radikal İslamcılara karşı takındığı tutumdan memnun olduklarını belirten Ali Haydar, Suriye rejiminin bu çatışmalarda üstün gelmesi için PYD’ye yardımda bulunduğunu söyledi.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Tıl Koçer’in (Ye’rubiyye) rejim muhaliflerinden arındırılarak PYD’nin eline geçmesinde de rejime bağlı ordu birliklerinin PYD’ye yardımlarının olduğunu belirten Ali Haydar “Suriye rejimi ile PYD arasında uzlaşma var ve Suriye ordusu radikal İslamcılara karşı PYD güçlerine yardım etmeye hazır” ifadesini kullandı.

Aynı zamanda muhalifleri rejimle uzlaşma amacıyla kurulan Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanlığının PYD ile ilişkilerinin gayet iyi olduğu daha önce de söyleniyordu. Bununla beraber PYD ile içerisinde bulunulan ilişkilerin niteliğiyle ilgili olarak yapılan resmi açıklamalar arasında Ali Haydar’ın bu beyanları bir ilk niteliğinde. PYD liderliği şu ana kadar (özellikle de Suriye siyasi muhalefeti ve Türkiye ile diplomatik ilişki zamanlarında) Baas rejimini meşru görmediklerini ve rejimle aralarında işbirliği olduğu eleştirisinin kara propaganda olduğunun altını çiziyordu. Doğrudan rejime bağlı bir bakanlık yetkilisi tarafından sarfedilen bu sözler PYD’yi bir kez daha yalanlamaktadır. Bununla birlikte PYD tarafının bu beyanlar karşısında sessizliği de dikkat çekmektedir.

(Islah Haber)

HABERE YORUM KAT