1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "İslam Ülkeleri Suriye'li Sığınmacılara Sahip Çıkmalıdır"
"İslam Ülkeleri Suriye'li Sığınmacılara Sahip Çıkmalıdır"

"İslam Ülkeleri Suriye'li Sığınmacılara Sahip Çıkmalıdır"

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam ülkelerine Suriyeli sığınmacıları barındırma çağrısında bulundu.

03 Eylül 2015 Perşembe 04:44A+A-

Birliğin Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Ali el-Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, İslam ülkelerine Suriyeli sığınmacıları barındırma çağrısında bulunuldu.

Birliğin açıklamasında, kardeş Suriyeli sığınmacıların karşılaştığı trajik durum ve bundan kaynaklanan yolda ölümler, deniz sularında boğulmalar ve sınırlarda aşağılanmalarının üzüntü ve endişeyle takip edildiği kaydedildi.

Açıklamada, gelecek cuma hutbesinin Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları sıkıntılı durumu anlatmaya tahsis edilmesi, kunut duası okunması ve Müslümanların konuyla ilgili bilinçlendirilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, İslam ümmetinin ve tüm insanlığın vicdanına seslenilerek, Suriyeli sığınmacıların hor görülmemeleri ve aşağılanmamaları için Arap ve İslam ülkelerinden onların barındırmaları istendi.

Suriyeli sığınmacılara yardım eden ve onları barındıran devlet, kurum ve kuruluşlara teşekkür edilen açıklamada, sığınmacılara ve onlar gibi durumda olanlara daha fazla yardım etmek için tüm dünyaya omuz omuza verme çağrısında bulunuldu.

İzmir Valiliğinden dün yapılan açıklamada, 1-2 Eylül'de 18 arama kurtarma harekatı gerçekleştirildiği, Çeşme ve Dikili bölgelerinde 55 göçmenin kurtarıldığı, hastaneye kaldırılan 1 göçmenin ise yaşamını yitirdiği, Çanakkale'nin Ayvacık bölgesinde 264, Aydın'ın Didim bölgesinde 42 göçmenin kurtarıldığı bildirilmişti.

Açıklamada, Muğla'nın Bodrum ilçesinde 96 göçmenin kurtarıldığı, 12 göçmenin cansız bedeninin denizden çıkarıldığı, operasyonlarda bir göçmen kaçakçısının yakalandığı, 2 kişiyi arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği dile getirilmişti.

Açıklamada ayrıca, Ege Denizi'nde 1 Ocak 2015'ten bu yana 43 bin 82 göçmenin kurtarıldığı, 56 göçmen kaçakçısının yakalandığı kaydedilmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT