1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. İslam Tarihinden Portreler Kitabının Yeni Baskısı Çıktı!
İslam Tarihinden Portreler Kitabının Yeni Baskısı Çıktı!

İslam Tarihinden Portreler Kitabının Yeni Baskısı Çıktı!

Edebiyatçı-yazar Ali Değirmenci’nin büyük ilgi gören İslam Tarihinden Portreler adlı çalışmasının genişletişmiş yeni baskısı Ekin Yayınları tarafından basıldı.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 17:56A+A-

İslam tarihinde önemli konumlarıyla dikkat çeken 20 öncünün tanıtıldığı kitap 240 sayfadan oluşuyor.

Kitapta sırasıyla İslam tarihinin farklı dönemlerinde yer alan 20 portre tanıtılıyor;

Hz. Hatice, Erkam bin Ebu’l Erkam, Ammar bin Yâsir, Bilal-i Habeşi, Hz. Sümmeye, Cafer bin Ebû Talib, Mus’ab bin Umeyr, Ka’b bin Malik, Hz. Fatıma, Abdullah bin Zübeyr, Kays bin Sa’d, Süleyman bin Surad, Said bin Cübeyr, Tarık bin Ziyad, Ebû Müslim Horasanî, İmam Ebu Hanife, Battal Gazi, Nureddin Zengi, Selahaddin Eyyubî ve İbn Haldun.

Ali Değirmenci’nin bu kitabı yeni eklenen portrelerle özellikle gençler için rol model olan öncü şahsiyetleri tanıtması açısından önemli bir boşluğun dolmasına da katkı sağlamaya devam ediyor

Arka Kapaktan:

“Önemli ve örnek kişilikler üzerinden yapılacak okuma ve tartışmalar, her şeyden önce “insan tükenmez” gerçeğine sağlam bir ilmek daha atacaktır. Bu çabanın, günümüz gerçekliği içinde umudumuzu diri tutmanın, özgüvenimizi ve düş kırıklıklarımızı onarmanın yollarını çoğaltmada da bize direnç aşılayacağı kesindir.

Kitapta sırasıyla; Hz. Hatice, Erkan bin Ebu’l Erkam, Ammar bin Yâsir, Bilal-i Habeşi, Cafer bin Ebû Talib, Ka’b bin Malik, Hz. Fatıma, Abdullah bin Zübeyr, Kays bin Sa’d, Süleyman bin Surad, Tarık bin Ziyad, Ebû Müslim Horasanî, Battal Gazi, Nureddin Zengi, Selahaddin Eyyubî İslam tarihinin farklı dönemlerinde yer alan 15 portre yer almaktadır. Portrelerin yazımında hem sahih ve olabildiğince nesnel bilgi ve çıkarımlara hem de canlı, zengin bir anlatıma ulaşmaya gayret edilmiştir.”

Ali Değirmenci

Genişletilmiş 3. Baskı - 2014

ISBN: 9789758507566

Ebat: 13,5*21, 240 sayfa

Ekin Yayınları, 0212 524 10 28

potreler1.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum