1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslam düşmanlığına karşı neden ciddi yaptırımlar uygulanmıyor?
İslam düşmanlığına karşı neden ciddi yaptırımlar uygulanmıyor?

İslam düşmanlığına karşı neden ciddi yaptırımlar uygulanmıyor?

ABD’de bir üniversite öğretim görevlisi İslam düşmanı sözler sarf etti!

06 Nisan 2022 Çarşamba 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD Santa Anna Üniversitesi Psikoloji Profesörü Jamie McDonough, sanal derste Müslüman ülkelerdeki sosyal normlardan bahsederken Müslüman karşıtı ifadeler ve klişeler kullandı.

McDonough’un Müslümanlar için, “erkeklerin kadınlara hakim olduğu tam ataerkil toplumlar”, “kocaların eşlerini metreslerle aldattığı” ve “hala kadınların taşlanarak öldürüldüğü” şeklinde nitelemeler kullandığı öne sürüldü. Psikoloji profesörünün ezber düşüncelerden hareketle öğrencilerini “aydınlatmaya” çalışması akla bazı sorular getiriyor!

Misal olarak aynı kişinin bu sözleri Yahudi toplumu için söylediğini varsayalım. Gelecek tepki yüzünden Jamie McDonough isimli kişinin bir daha üniversitelerde ders vermesi mümkün olmazdı!

Peki, Müslümanlarla alakalı ötekileştirici, hukuk dışı ve cahilce sözler sarf edenlere niçin bir şey olmuyor? Önce özeleştiri yapmamız lazım. Müslümanların sorunlarını gündemleştirememe gibi bir sorunu var. Dünya bizi ilgilendiren, mahkum ve mağdur edildiğimiz meseleleri tartışmıyor. Bunun için siyasal-sosyal bir eylemlilik içinde olmamız lazım.

İkinci sebep ise tarihsel arka plandan beslenen İslam düşmanlığından kaynaklanıyor. Müslümanların gündem sorunları olduğu gibi dünyada çok yaygın bir İslamofobik kampanya söz konusu. Bir problemin muhatabı Müslüman olduğunda dünyanın neresi olursa olsun yargı ve güvenlik güçlerinin konuya yaklaşımı değişiyor.

Zina ve fuhuşun merkezi olan Batı’da bir akademisyen 2022 senesinde “kocaların eşlerini metreslerle aldattığı” ve “hala kadınların taşlanarak öldürüldüğü” gibi oryantalist saçmalıkları öğrencilerine aktarabiliyor!  

Jamie McDonough’un sözleri üzerine konu hakkında şikayetçi olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi sayesinde üniversite yönetimi McDonough hakkında soruşturma başlattı. Birilerinin adım atması sayesinde en azından soruşturma başlatılmış oldu. Yeterli olmayan ancak bir kazanım olan bu durum bile bizlere çok şey anlatıyor.

HABERE YORUM KAT