1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “İslam Düşmanı Emperyalistlere Taşeronluk Devri Artık Kapanmıştır”
“İslam Düşmanı Emperyalistlere Taşeronluk Devri Artık Kapanmıştır”

“İslam Düşmanı Emperyalistlere Taşeronluk Devri Artık Kapanmıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Diyarbakır’da İslam düşmanı emperyalistlere taşeronluk devri artık kapanmıştır.” dedi.

04 Haziran 2018 Pazartesi 12:47A+A-

Diyarbakır’da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet, emniyet ve TSK’nın bölge halkının huzuru için elinden geleni yaptığını söyledi. Erdoğan, “Bugün devlet hiç olmadığı kadar halkın yanındadır. Bugün Diyarbakır’la birlikte tüm bölgemiz, 40 yıldır olmadığı kadar huzur doludur” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin herkesin devleti olduğunu belirten Erdoğan şu mesajları verdi: Kimse Kürtlere devlet aramasın. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti’dir. Asla değişmeyecek olan resmi dilimiz Türkçe ne kadar değerliyse Kürtçe de o kadar değerlidir. Kim, Kürt kardeşimin hakkını gasbetmeye kalkarsa karşısında beni bulur.

Diyarbakır’da İslam düşmanı emperyalistlere taşeronluk devri artık kapanmıştır. 24 Haziran kendileri zevk ve sefa içerisinde yüzerken, Diyarbakırlı gençleri bile bile ölüme gönderen Kandil’deki terör baronlarına indirilen bir şamar olacaktır. 780 bin kilometre karenin bir karışında dahi eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’la birlikte tüm bölgenin, 40 yıldır olmadığı kadar huzur dolu olduğunu söyledi. “Terör örgütüyle, hendeklerle, tehditle, yağmayla, haraçla aramıza girmeye çalıştılar” diyen Erdoğan, “Bugün devlet hiç olmadığı kadar halkının yanında. Hiçbir Kürt kardeşimiz sadece Kürt olduğu için mağdur edilmiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanlığının seçim çalışmaları çerçevesinde düzenlediği miting nedeniyle Diyarbakır’a geldi. Mehmet Akif Ersoy Bulvarı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Erdoğan özetle şunları söyledi: “Sizleri tarihinizden, geleneklerinizde kopararak marjinal örgütlerle aramıza girmeye çalıştılar. Sokaklarda sizi birbirinize kırdırarak tehditle, haraçla aramıza girmeye çalıştılar.

DİYARBAKIR İHMAL EDİLMİŞTİ

Diyarbakır uzun yıllar ihmal edilmişti. İzmir, Bursa, Konya’da ne varsa Diyarbakır’da da o olsun dedik. Son 10 yılda terör örgütünün arkasında olduğu gençlere söyleyin 35,5 katrilyon lira yatırım yaptık. Diyarbakır’ı bir kenara koymadık, buraya ayağa kaldıracağız dedik. En çok yatırım yaptığımız yerlerden biri. İlköğretim öğrencilerimize 560 trilyon destek verdik. Eski stadı yerine Millet Bahçesi’ne çevireceğiz. Biz yaparız HDP yıkar. Onlar bu ülkede yıkmak için var. Buradaki evleri bombalamadılar mı? Yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı evlerin altından? Camileri yaktılar. Bunlara gereken dersi 24 Haziran’da vermeye hazır mıyız? Siz korkuyu korkutan insanlarsınız, ölümü öldüren insanlarsınız. 3 yıl önce Sur içinde istenmeyen olaylar yaşandı. Terör örgütü buraları tahrip etti. Teröristler vatandaşları canlı kalkan olarak kullandı. Biz sadece teröristleri imha etmekle kalmadık, Suriçi’ni adeta baştan sona yeniden inşa ve ihya ettik. Dicle Vadisine 320 dönümlük park yaptık.

KÜRT OLDUĞU İÇİN MAĞDUR EDİLMİYOR

Teröristlerin gezdiği buralarda inşallah bundan sonra turistler gezecek. Sur’u baştan sona inşa ve ihya ettik. Tüm bölgemiz 40 yıldır hiç olmadığı kadar huzur dolu. Hükümetimiz başta İçişleri bakanımız Soylu olmak üzere silahlı kuvvetlerimiz halkın huzuru için ellerinden geleni yaptılar. Bugün devlet hiç olmadığı kadar halkının yanında. Hiçbir Kürt kardeşimiz sadece Kürt olduğu için mağdur edilmiyor. Her kim hangi Kürt kardeşimin hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında beni bulur. Artık hiç kimse Kürt kardeşlerimin çocuklarını dağa götüremiyor. Hiç kimse gelip esnafımızın kepengini kapattıramıyor. Tehditle bir şey yaptıramıyor. Bütün bunları sizin için yaptık.

BU OYUNU BOZARSINIZ

Bunu nasıl sağladık? Güvenlik güçlerimizin can siparane çabaları sayesinde, sizin çabanız sayesinde sağladık. Terör örgütlerinin listelerindeki milletvekilleri sizin hangi yaranıza merhem oldu. Hangi zaman kapınızı çalıp hatırınızı sordular. Kandırmaya çalışmak dışında ne yaptılar? Bu şehirleri yıllarca bunların belediye başkanları yönetti. Çöpleriniz mi toplandı? Suyunuz mu düzgün aktı? Hiçbiri olmadı. Kayyumlar görevler yapmaya başladıktan sonra hizmet görmeye başladınız. Siz isterseniz bu alçak oyunu bozarsınız. Sizlerden hizmet getirecek derdine çare olacak, hak ve özgürlüklerinize sahip çıkacak kimselere oy vermenizi istiyoruz. Bu oylarla güçlenelim istiyoruz.”

Kimse Kürtlere devlet aramasın

Türkiye sınırları dışında oynanan oyunların Diyarbakır ve Türkiye’nin hayrına olmadığını dile getiren Erdoğan, “Kimse Kürtlere devlet aramasın” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Onların derdi hep birlikte temsil ettiğimiz değerlerdir. Onun için hep birlikte çalışacağız. Kimse Kürtlere devlet aramasın, Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Biz Kürt vatandaşlarımızı eski vesayet düzeninin elinden kurtardı. Size zulmeden o vesayet düzeni bizi yeri geldi hapise attı, partimizi kapatmaya çalıştı. Biz Kürt yoktur demiyoruz, Türkiye’nin artık bu noktadan geri dönüşü mümkün değildir. Biz Kürt sorunu yoktur diyoruz. Herkes gibi sizlerin de özgürlüklerini biz güvence altına aldık. Türkçe ne kadar değerliyse ana diliniz Kürtçe de o kadar değerlidir. Diğer özgülükler de ananınızın ak sütü gibi size helal olsun.”

Demirtaş bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Selahattin Demirtaş’a yüklendi. Erdoğan, Edirne Cezaevi’nde tutukluluğu ve yargılanma süreci devam eden Demirtaş’ı 6-8 Eylül olaylarının sorumlusu olarak işaret etti. Erdoğan, Demirtaş için, “Bunun bedelini ödeyecektir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Sokağa dökülün diyen kimdi? Ne oldu? Diyarbakır’da 53 kardeşimiz şehit oldu. Ölenler kimdi? Benim Kürt kardeşlerim değil miydi? 53 Kürt kardeşimizin kanı Demirtaş’ın ellerine bulanmıştır. Bunun bedelini er yada geç ödeyecek. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler. Şimdi hepsi türbe ziyaret eder gibi beyefendiyi ziyarete gidiyorlar. Bay Muharrem onunla övünüyor, ‘Gidip ziyaret edeceğim’ diyor. Yahu ziyaret etsen ne yazar. Gel Diyarbakır’a bak sana diyecek” dedi.

Hızlı tren müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’a hızlı tren yapılacağı müjdesini verdi. Erdoğan, “Ulaşımda Diyarbakır’da 2002 yılına kadar 44 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz buna 370 kilometre daha ilave ettik. Diyarbakır’ı hızlı trenle buluşturmak için çalışmalara başladık. Diyarbakır’ı sulama projelerimizle yeniden ihya ettik. Diyarbakır havaalanını yeniden ele alarak yıllık 5 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik” dedi. GAP’ın en önemli illerinden biri olan Diyarbakır’ı sulama projeleriyle ihya ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak 7 barajın inşaat çalışmaları devam ediyor. Bunlardan biri de Silvan Barajı’dır. Diyarbakır’ın çılgın projesi olarak da bilinen bu baraj Dicle üzerindeki en büyük sulama amaçlı eserdir.”

Sıra Kandil’e de gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’a akşam da kanaat önderleriyle buluştu. Burada da HDP/PKK’ya yüklenen Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün Diyarbakır, Kürt kardeşlerimin iradesini elindeki viski şişesiyle ahkam kesen bir avuç marjinale peşkeş çekenlere tavrını belli etmiştir. CHP ile bir olup siyaset mühendisliği yapanların hesabı inşallah önce Diyarbakır’da bozguna uğrayacaktır. Dört bir yanı evliya makamları ile nakşedilmiş bu mübarek şehirde İslam düşmanı emperyalistlere taşeronluk devri artık kapanmıştır. 24 Haziran kendileri zevk ve sefa içerisinde yüzerken, Diyarbakırlı gençleri bile bile ölüme gönderen Kandil’deki terör baronlarına indiren bir şamar olacaktır.”

Afrin’in de teröristlerden temizlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada salondakilerin “Kandil” diye tempo tutmaları üzerine, “Sabırlı olun. Bazıları Kandil’den atıp tutuyor. Sıra oraya da gelecek” dedi. Erdoğan şunları kaydetti: Ülkenin körpe fidanları teröre gitmesin diye demokratik açılımı devreye aldık. Bölücü örgütün tüm sabotaj ve ihanetlerine rağmen bu süreci kararlılıkla devam ettirdik.Halis niyetle çıktığımız bu yolda Kürt sorununu çözmeyi başardık. 2018’in Türkiye’sinde artık Kürt sorunu diye bir sorun yok. Önümüzdeki tek sorun terör sorunudur, onu da çözüyoruz. 780 bin kilometre karenin bir karışında dahi eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız. Hele hele bir dönem olduğu gibi sokak çetelerinin bölge halkına musallat olmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT