1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslam Düşmanı Emperyalist ABD’nin “İslamilik” Endeksiyle Müslümanlara Ayar Vermek
İslam Düşmanı Emperyalist ABD’nin “İslamilik” Endeksiyle Müslümanlara Ayar Vermek

İslam Düşmanı Emperyalist ABD’nin “İslamilik” Endeksiyle Müslümanlara Ayar Vermek

​​​​​​​İslam coğrafyasında milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olan, Müslümanları işkence, katliam ve tecavüz ile yok etmeye çalışan ABD tarafından İranlı iki akademisyene hazırlatılan “İslamilik” listesini “utandıran liste” diye gözümüze sokanlar var.

21 Mayıs 2019 Salı 03:32A+A-

2010 yılından bu yana ABD tarafında İranlı iki akademisyen Şeherazade Rahman ve Hüseyin Askari’ye hazırlatılan “İslamilik” endeksi bu yıl Türkiye’de bazı yayın organları ve kişiler tarafından “utandıran tablo” “İslam ülkeleri ilk 40’ta bile yok” vb. başlıklarla servis ediliyor.

Katillerden, işkencecilerden ve tecavüzcülerden ahlak dersi almayı, İslamiliği batının sadece kendi coğrafyası ve insanına istediği demokrasi ve refah düzeyi ile (tabi söz konusu Müslümanlar olunca ortada demokrasi de kalmıyor. Örnek: Mısır, Filistin ve Cezayir seçimleri) eşitleyip İslam ülkelerindeki zalimlerin kimlerin emriyle hareket ettiğini ve bu coğrafyayı kimin sömürdüğünü sormadan ve bugün içinde bulunulan duruma övülen Batı'nın etkisini konuşmadan “Utandıran Liste” başlıklarını kullanmak sadece Batı karşısından aşağılık kompleksine girmiş olmanın bir göstergesidir.

Listede Müslümanların ölüm ve baskı altında yaşamanın sorumlularından ABD 23. sırada, Filistinlere tarihin en büyük zulümleri reva göre Siyonist İsrail 39. sırada, başta Doğu Türkistan olmak üzere Müslümanlara yaşam hakkı vermeyen 89. sırada, başörtüsünü yasaklayan Avusturya 14. sırada, laikliği sadece Müslümanların kimliklerini yoksayma silahı olarak kullanan Fransa 24. sırada yer alıyor.

Odatv’nin habere yaptığı yorum İslam düşmanlarının bu listeyi nasıl anlamlandırdıklarını gösterir nitelikte:

"2010 yılından beri yayınlanan İslamilik endeksinde, Müslümanların İslam’ı adalet ve hakkaniyet ölçeğinde yaşamadıklarını bilimsel veriler ölçeğinde görebiliyoruz. Bu anlamda, yaşanan din umut edilenden kat be kat uzak bir yerdedir artık. Ona yüklenen manayı ve değeri taşıyamamaktadır. Ve ne hazindir ki yaşanan dindeki bu tahribatın sorumlusu da ona iman edenlerdir.

Türkiye’nin bu tablodaki yeri ise elbet içler acısıdır. Siz kalkın doksan bin cami yapın, 150 bin diyanet personeli çalıştırın, anılan kurum için 10 milyarlık devasa bir bütçe ayırın, onlarca ilahiyat fakültesi açın ama İslamilik Endeksi’nde ancak 95.sırada kendinize yer bulun. Bahsettiğimiz teolojik krizden Türkiye’ye düşen pay da bu sanırım. Gökyüzünden ülkeye baktığınızda “İslam Devleti” kurulmuş gibi bir izlenime kapılıp, yeryüzüne indiğinizde bunun yalnızca bir gösteri gibi sunulduğuna şahit olmak. Evet, yaşanan din bu: Gösteri Müslümanlığı."

Listenin Tamamı:

screencapture-islamicity-index-org-wp-latest-indices-2018-2019-05-21-02_52_34.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum