1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslam Alimlerinin Gazze Kararı
İslam Alimlerinin Gazze Kararı

İslam Alimlerinin Gazze Kararı

İstanbul'da bir araya gelen 41 farklı ülkeden 500'ün üzerinde İslam âlimi, Gazze'ye gitme kararı aldı.

30 Haziran 2010 Çarşamba 03:52A+A-

İstanbul'da bir araya gelen 41 farklı ülkeden 500'ün üzerinde İslam âlimi, Türkiye'den gönderilecek yeni bir filoyla Gazze'ye gitme kararı aldı.  Uluslararası Müslüman Alimler Birliği (UMAB) Başkanı Katarlı İslam alimi Yusul El Karadavi, Gazze'ye gidecek filoya katılmanın yanı sıra âlimlerin Gazze'ye karadan da gireceklerini söyledi ve Mısır'dan Refah kapısını açık tutmasını istedi. Karadavi, UMAB tarafından daha önce yapılan çağrıyı da yineleyerek, Müslüman ve Arap dünyasını Amerikan ve Avrupa malları yerine Türk mallarını almaya, Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı.

Mısır, İran, Katar, Irak, Endonezya gibi ülkelerin yanısıra İngiltere, Almanya, Hollanda, İspanya, Rusya, Çin ve Kanada gibi ülkelerden gelen İslam âlimleri, İsrail saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisi ve Gazze konusunda Türkiye'ye destek verdi. Alimler, Türkiye'nin Gazze konusundaki duyarlılığı ve Mavi Marmara sürecinde ortaya koyduğu tavra destek için ve İsrail'in Türk mallarına uyguladığı boykota karşı Müslüman ve Arap halkları, Türk ürünlerini satın almaya çağırdı.

UMAB Üçüncü Genel Kurul toplantısı, İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir açılış programıyla başladı. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'ın da katıldığı programda bir konuşma yapan UMEB Başkanı Yusuf El Karadavi, Gazze'ye gitmek üzere yeni bir filonun hazırlandığını ve İslam alimleri olarak kendilerinin de bu gemide yer alacağını söyledi. Gazze'ye karadan da gireceklerini belirten Karadavi, Mısır'dan Refah kapısını açık tutmasını istedi. Karadavi, alimlerden de Gazze'ye gemileri emin bir şekilde yanaştırmalarını ve korkmamalarını istedi.

Katılımcıların bolca tekbir getirdiği programda konuşan Bülent Yıldırım da Mavi Marmara gezisine düzenlenen saldırıyı anlattı. İslam dünyasının özgürlüğe kavuşmasının vaktinin geldiğini söyleyen İHH Başkanı, "Filistin'in kurtuluşuna çok az kaldı." dedi.

Açılış programına ayrıca İslam âlimlerinden İranlı Muhammed Ali Tashkiri, Sh. Ahmed El Khalili, Mısırlı Dr. Muhammed Salim Alawwa, Dr. Ali Karah Daghi, Abdullah Ben Bayya, Kuveytli Dr. Abdallah Maatuk ile İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (İDSB) Genel Sekreteri Dr. Necmi Sadıkoğlu katıldı.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum