1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “İslam alemine layık organizasyon” bu mu?
“İslam alemine layık organizasyon” bu mu?

“İslam alemine layık organizasyon” bu mu?

Konya’da gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları tartışmaları da beraberinde getirdi!

10 Ağustos 2022 Çarşamba 11:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İslami Dayanışma Oyunları, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin katılması ile dört yılda bir yapılan bir spor organizasyonu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreninde konuştu.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''Sporun başkenti olarak sporun evrensel mesajını, Konya'dan tüm dünyaya güçlü bir şekilde haykıracağız. İnşallah hep birlikte şehrimize, Türkiye'mize yaraşır, tüm İslam alemine layık bir şekilde mükemmel bir organizasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

islami-dayanisma-oyunlari-ne-kadar-islami-olabilir-19bbe.png

Ancak sporcuların giydiği kıyafetler başta olmak üzere organizasyon için düzenlenen konser vb. etkinliklerdeki vaziyet “İslami” olanın ne olduğu sorunu gün yüzüne çıkarttı.

En temelde yarıştırmacı mantıkla inşa edilen işler “özendiği” şeyin kopyasını yapmaktan öteye gidemiyor. “İslami dayanışma oyunlarının” da ahvali böyle olmuş gibi gözüküyor. Böyle bir işe illa kalkışılacaksa adını “İslami” koymadan yapmak dahi daha mantıklı olacaktır! En azından kavramlarımız kirlenmemiş olur!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum