1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İşkence Fotoğrafları OUT, Kelle Kesmece IN
İşkence Fotoğrafları OUT, Kelle Kesmece IN

İşkence Fotoğrafları OUT, Kelle Kesmece IN

Mustafa SİEL, Suriye'deki durumu ve Türkiye'deki yankılarını analiz ediyor.

01 Haziran 2014 Pazar 18:31A+A-

Geçenlerde düzmece bir haber yayınlandı ulusolcu yayın organlarının birinde. İstanbul’un bir semtinde, Işid sempazitanı olduğu iddia edilen bir kişi, (güya) cep telefonu ile konuşurken İHH ve Bülent Yıldırım’ın Işid’e yardım yaptığına dair sözler söylüyor; bu arada da iki de bir Işid, koy kafayı kes kafayı diyor, muhabirde bunu Işid’in hükümet ve İHH ile işbirliğine suçüstü gibi algılatmaya çalışıyordu.

Bu ve yandaşı yayın organları, 20 Ocak 2014’te ortaya çıkan, Suriye’de açlık ve işkence ile öldürülen 11 bin kişiye ait olduğu sanılan yaklaşık 55 bin fotoğrafı görememezlikten gelemeyince, “zamanlamasını manidar” bularak ve “Esed rejimince yapıldığı iddia edilen işkence fotoğrafları” gibi yorumlarla, Esed rejimini savunmaya devam etmişlerdi.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan yeni işkence fotoğraflarını ise, hiç görmediler bile. Malum, bunların önde gelen atalarından İsmet Paşa gibi topçu kulakları var. İşlerini geleni görüyor – duyuyor, işlerine gelmeyenleri ise görmüyor – duymuyorlar. Suriye’deki bu güneş gibi apaçık gerçekleri göremeyenler! İstanbul’da gönüllerine uygun gerçekler kurgulamaya çalışıyorlar.

Işid, Bir Taşla Üç Kuş Vurmak

Bakmayın Esedseverlerin Işid’i lanetleyip durduklarına. Esedsever medyamız Işid’in ortaya çıkmasından ve yaptığı mezalimlerden oldukça memnun ve keyifli. Muhtemelen, 30 Marttaki seçim gecesi sonuçları, elindeki viskisi ile cemaat kanallarından takip eden meşhur piyanist(imiz) gibi izliyorlar Işid’in marifetlerini.

Hani vazgeçilmez olan şeyler için, olmasa idi icadı gerekirdi derler ya, Işid ortaya çıkmasaydı çıkartılması gerekirdi mutlaka Esed ve Esedseverler açısından. Gerçi çıkartılan yapay bir Işid, aslının yüzde biri bile kadar iş çıkaramaz, fayda veremezdi ya, o ayrı konu.

Esedseverler için Işid çok bereketli bir kaynak. Hem yaptığı ihanetlerle Suriye direnişine direkt ağır darbeler vuruyor ve İslamcı muhalefetin ciddi anlamda moralini bozuyor, hem yaptıkları zulümler tüm Suriye muhalefetine mal edilerek direnişe dolaylı darbe vurulmasına vesile oluyor, hem de İslam’ın, İslamcıların, İslami mücadelenin ve cihadın imajını zedeleyerek küresel bazda İslami mücadeleye zarar veriyor.  Şimdi bu Işid’i Esed ile Esedseverler ve bilimum İslam düşmanları sevmesin de biz mi sevelim?

Yazının Devamı...