1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD'den Nusra'ya Geçişler Devam Ediyor - VİDEO
IŞİD'den Nusra'ya Geçişler Devam Ediyor - VİDEO

IŞİD'den Nusra'ya Geçişler Devam Ediyor - VİDEO

IŞİD'den ayrılıp Nusret Cephesine geçen Mısır'lı mücahitten çarpıcı açıklamalar.

18 Ocak 2014 Cumartesi 13:21A+A-

Hama kırsalında Irak Şam İslam Devleti’nin şeriat işlerinden sorumlu olan Ebu İbrahim Mısri, Nusret Cephesine katılmak üzere IŞİD’den ayrıldığını ilan etti.Mısırlı mücahit, Suriye’de El-Kaide’nin “gerçek temsilcisinin” IŞİD değil Nusret Cephesi olduğunu bildirerek ayrılmakta haklı olduğunu ifade etti.

Mısrinin kendi ağzından yaptığı açıklamayı sizler için Türkçe'ye çevirdik,

''Ben ve ismini vermek istemediğim 25 genç arkadaşım IŞİD'den ayrıldık, onlardan 8 tanesi şu an Kefar Nabbul'da. IŞİD'in muhacir ve ensardan oluşan mücahit grubuna kötü muamelelerinden ve onlara zulum ettiklerinden dolayı Ebu İslam denen IİŞD yetkilisine şikayetlerde bulunduk.Yardım etmeyi kabul etmeyerek silah ve cephanelerimize el koydular, bizimle çatıştıştılar.

Buraya 17 haziranda Mısır'dan geldim, ismim Ebu İbrahim dir.IŞİD'in doğu Hama bölgesindeki askeri üssüne katıldım ve buradaki emir Ebu Sicale ölene kadar Allah yolunda cihad etmek için biyat ettim.Bu adam ensardan ve muhacirlerden oluşan birliğe sivillere ateş etmelerini emir verdi.

Ben hak olan doğru şeyleri söylemek istiyorum :  IŞİD bir şeyi iyi yapıyor, barikatları iyi imha ediyorlar.Hatta her hafta iki tane barıkatı yok ediyolardı.Murtetlere karşı harika pusular kuruyorlardı.Fakat artık onlar yaptıkları tüm iyilikleri yok ettiler.''

Özgür Suriye Haber Ajansı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum