1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD Elektrik Hatlarını Vurdu, Irak’taki Enerji Krizi Daha da Büyüdü
IŞİD Elektrik Hatlarını Vurdu, Irak’taki Enerji Krizi Daha da Büyüdü

IŞİD Elektrik Hatlarını Vurdu, Irak’taki Enerji Krizi Daha da Büyüdü

IŞİD’in Kerkük, Diyala, Salahattin ve Musul arasındaki gerilim hatlarına saldırdığı, bölgede 18 saati bulan elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

07 Ağustos 2018 Salı 12:17A+A-

IŞİD’in Irak’ın kuzeyindeki kentlerin yüksek gerilim hatlarına yaptığı sabotaj nedeniyle bölgede 18 saati bulan elektrik kesintileri yaşandığı belirtildi.

Kerkük Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Yalçın Mehdi, IŞİD’in Kerkük, Diyala, Salahattin ve Musul arasındaki gerilim hatlarına saldırdığını ve tahrip edilen her bir hattın onarımının birkaç gün sürdüğünü belirtti.

Euro News Türkçe’de yer alan habere göre Mehdi, Kerkük’te bulunan üç önemli elektrik santralinden diğer kentlere giden elektriği taşıyan yüksek gerilim hatlarının hedef alındığına dikkat çekti.

Para Ödenmeyince İran Elektriği Kesti

Irak Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Musab el-Muderris biriken borçlar nedeniyle İran’ın, Irak’a bin megavatlık elektrik akışını durdurduğunu, bu sebeple Meysan, Zikar ve Basra illerinde elektrik kesintisi sürelerinin daha da uzadığını duyurmuştu.

Halk Protestoları

Elektrik kesintileri sebebiyle ülkenin güneyindeki petrol zengini Basra ve diğer birçok kent karanlıkta kalmış, hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı bölgede halkın protestolarına neden olmuştu.

Ülkenin güney vilayetlerinde işsizlik sorunuyla başlayan gösteriler, elektrik kesintileriyle daha da tırmandı.

Basra, Musenna, Zikar, Meysan ve Necef’ten kısa bir süre sonra, 14 Temmuz’da gösteriler başkent Bağdat’a sıçramıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT