İşgalcilerin saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 1300'ü geçti

İşgalcilerin saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 1300'ü geçti

Saldırılarda 752 apartman ve 2835 bağımsız ev tamamen yıkılırken, 1791 ev kullanılamaz hale geldi. 32 bin ev ise kısmi hasar aldı.

Aksa Tufanı harekatının altıncı gününde (12 Ekim Perşembe) verilen bilgilere göre işgal güçlerinin Gazze'de sivil kalabalıkların üzerine füze ve bomba yağdırmaları sebebiyle şehit edilenlerin sayısı 1354'ü buldu. Saldırılarda çok sayıda gökdelen, apartman, meskun ev ve tesis yıkıldı. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bugün verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Gazze bölgesine yönelik hava saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 1354'ü, yaralananların sayısı ise 6049'ü buldu. Sağlık Bakanı Vekili Yusuf Ebu'r-Riş düzenlediği basın toplantısında şehit edilenlerin büyük çoğunluğunu çocukların, kadınların ve yaşlıların oluşturduğuna dikkat çekti. 

Sağlık Bakanlığı Gazze'deki hastanelerde tüm yatakların dolu olduğunu, o yüzden yaralıların çoğuna açık alanda müdahale edildiğini dile getirdi. 

BM'ye bağlı UNRWA teşkilatı tarafından dün akşam yapılan açıklamada Gazze'deki 350 bin kişinin teşkilata bağlı 88 okula sığındığı bilgisi verildi. 

Saldırılarda 752 apartman ve 2835 bağımsız ev tamamen yıkılırken 1791 ev kullanılamaz hale geldi. 32 bin ev ise kısmi hasar aldı.

UNRWA; gıda dağıtım merkezlerinin tümünün kapalı olması sebebiyle yarım milyon insana gıda dağıtma işleminin tamamen durduğunu duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir