1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalcilerin naaşları çaldığı görüntüler ortaya çıktı
İşgalcilerin naaşları çaldığı görüntüler ortaya çıktı

İşgalcilerin naaşları çaldığı görüntüler ortaya çıktı

İşgal askerlerinin Gazze'de düzenledikleri bir baskında cesetleri alıkoyduğuna ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

23 Mayıs 2024 Perşembe 11:20A+A-

Al Jazeera tarafından elde edilen yeni görüntülerde, İsrail askerlerinin Kasım ayında Şifa Hastanesi'nin farklı yerlerinden cesetleri çıkardıkları ve kamyonlara yükledikleri görülüyor.

İşgal askerleri 16 Kasım'da çekilen videoda, sarılmış cesetleri hastanenin morgundan çıkardıktan sonra sedyelere yerleştirirken görülüyor. Hastanenin avlusunda geçici bir toplu mezar ve ceset yığınlarının depolandığı bir çadır yer alıyor.

Kasım ayı ortasında İşgal askerleri Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.

İlerleyen süreçte de hastane birçok kez baskına uğradı ve hastanede katliamlar gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el Burş, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, İsrail'in hastaneye düzenlediği ilk baskın sırasında İşgal güçlerinin hastaneden 120 civarında ceset çıkardığını söyledi.

El Burş "Baskının ilk gününde yaklaşık 100 cesedi hastanenin avlusundaki toplu mezara gömmeyi başardık ve ertesi gün devam etmeyi planlıyorduk, ancak İsrail işgali hastanedeki toplu mezardan şehitlerin cesetlerini ele geçirmek için acele etti." dedi.

Kasım ayının başlarında Euro-Med İnsan Hakları Gözlemevi, İşgal ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Şifa ve Endonezya hastanelerinden onlarca cesede el koyduğunu belirtmiş, olası organ hırsızlığının incelenmesi için bağımsız bir uluslararası soruşturma yapılması çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT