1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalciler Şifa Hastanesi çalışanlarını öldürüyor
İşgalciler Şifa Hastanesi çalışanlarını öldürüyor

İşgalciler Şifa Hastanesi çalışanlarını öldürüyor

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin Şifa Hastanesi’ndeki sağlık ekiplerine ve yerinden edilmiş insanlara sorgulanmaya, işkence görmeye ya da idam edilmeye çıkmamaları halinde hastaneyi başlarına yıkma tehdidinde bulunduğunu bildirdi.

23 Mart 2024 Cumartesi 13:10A+A-

Hükümet Enformasyon Ofisi, bu sabah (23 Mart Cumartesi) erken saatlerde yayınladığı bildiride hastane içindeki sağlık ekiplerinden ve yerinden edilmiş insanlardan işgal güçleri tarafından tehdit edildiklerine dair ifadeler ulaştığını açıkladı.

Gelen bilgiler arasında sağlık çalışanlarının hastaneyi terk etmeyi reddettiği bazı sağlık çalışanlarının infaz edildiği bilgileri yer alıyor. Şifa Hastanesi doktoru Muhammed Zahir el-Nono, yaralıları tedavi etmekte ısrar ettiği ve hastaneden ayrılmayı reddettiği için işgal güçleri tarafından infaz edildiği söyleniyor. 5. sınıf tıp öğrencisi olan, Filistinli stajyer doktor Ezzeddin'in son paylaştığı gönderilerde işgal askerlerinin, sağlık çalışanlarını tehdit ettiğini ve hayatının tehlikede olduğunu söylemişti. Ezzeddin'den saatlerdir haber alınamıyor.

 

ekran-goruntusu-2024-03-23-125939.png

Hastaneden ayrılmayı reddetti, infaz edildi!

(Hastaneden ayrılmayı reddettiği için şehit edilen Dr. Muhammed Zahir el-Nono)

Bildiride, Şifa Hastanesi’ndeki sağlık ekiplerine, hastalara, yaralılara ve yerinden edilmiş insanlara yönelik cinayetin devamından Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası toplum ve işgalci İsrail’in sorumlu olduğu belirtildi.

İşgal güçlerinin büyük bir vahşetle gerçekleştirdiği katliamların kınanması çağrısında bulunan Hükümet Enformasyon Ofisi, uluslararası toplumun sessizliğini bozarak savaşı ve çeşitli şekillerde devam eden katliamları durdurmak için pratik adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun dün Şifa Hastanesi’nde yaklaşık 240 hasta ve refakatçi ile sağlık ekiplerinden 10 kişiyi gözaltında tuttuğunu açıkladı.

Bakanlık, hastanenin bazı binalarını bombalayan işgal güçlerinin kalp ve damar hastalıkları servisini de yaktığını kaydetti.

Görgü tanıkları, yoğun silah ve patlama sesleri arasında işgal güçlerinin hastane içinde kuşatılanlardan teslim olmalarını istediğini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT