1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalciler İbrahim El-Halil Camii'nde Ezan’ı 44 Kez Engelledi
İşgalciler İbrahim El-Halil Camii'nde Ezan’ı 44 Kez Engelledi

İşgalciler İbrahim El-Halil Camii'nde Ezan’ı 44 Kez Engelledi

İşgal yönetimi ezan okunmasını yasaklayarak, İbrahim El-Halil Camii'ni Yahudileştirmeye çalışıyor.

03 Temmuz 2016 Pazar 23:17A+A-

İşgal yönetimi Batı Yaka'nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'nde ezan okunmasını Haziran ayı boyunca 44 kez engelledi.

Filistin Vakıflar Bakanlığı, işgal yönetiminin geçen ay İbrahim El-Halil Camii'nde ezan okunmasını 44 kez engellediğini açıkladı.

Bakanlık, bugün (3 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, işgal yönetiminin camide "Allahu ekber" mesajının yükselmesini istemediğini, her türlü yolla camiyi Yahudileştirmeye çalıştığını söyledi.

Vakıflar Bakanı Yusuf İd'ıys, işgal yönetiminin İbrahim El-Halil Camii'ne ve cemaatine zarar vermek için renkten renge girdiğini ve Eski Belde'deki birçok camide olduğu gibi İbrahim El-Halil Camii'nin kontrolünü tümüyle ele geçirmek istediğini ifade etti.

İşgal yönetiminin ve Yahudi yerleşimcilerin kutsal mekânlara savaş açtığına dikkat çeken İd'ıys, işgal rejiminin ihlallerine son vermek için Arap ve İslam ülkeleriyle uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

İşgal güçleri, Eski Belde semtine ve İbrahim El-Halil Camii'ne giden yollarda kurduğu kontrol noktalarında yaptığı aramalarda Filistinli cemaati aşağılıyor.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT