1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalciler Dün Batı Şeria ve Gazze’de 62 Filistinliyi Yaraladı!
İşgalciler Dün Batı Şeria ve Gazze’de 62 Filistinliyi Yaraladı!

İşgalciler Dün Batı Şeria ve Gazze’de 62 Filistinliyi Yaraladı!

Batı Şeria ve Gazze’de işgalcilerle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 62 Filistinlinin yaralandığı, 104 Filistinlinin de atılan göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

12 Aralık 2017 Salı 09:43A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla başlayan gösteriler dün de devam etti. Batı Şeria ve Gazze’de işgalci İsrail askerleri Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak müdahale etti.

AA’da yer alan habere göre, Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu çatışmalarda Batı Şeria’da 9’u gerçek, 29’u plastik mermiyle olmak üzere 38 Filistinlinin yaralandığı duyuruldu. Ayrıca açıklamada, 14 Filistinlinin darp edildiği, 73 Filistinlinin ise gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Gazze’deki çatışmalarda da 21 Filistinlinin gerçek, 3 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığı, 17 Filistinlinin de gazdan etkilendiği bilgisi paylaşıldı.

Filistin’in pek çok kentinde geçen perşembeden bu yana düzenlenen gösterilerde Filistinli gençlerle işgalci İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık’ta düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1980 yılında işgalci İsrail’in Doğu Kudüs’ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıma zamanı geldi.” ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığı’na, ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT