1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İşgalci Rusya İdlib'de Rejime Kara Gücüyle de Destek Veriyor
İşgalci Rusya İdlib'de Rejime Kara Gücüyle de Destek Veriyor

İşgalci Rusya İdlib'de Rejime Kara Gücüyle de Destek Veriyor

İşgalci Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Beşşar Esed rejimine hava desteğinin yanı sıra muhaliflere karşı operasyonlarında bir süredir kara güçleriyle de destek sağlıyor.

19 Temmuz 2019 Cuma 13:02A+A-

Eylül 2015'te IŞİD ile mücadele bahanesiyle Suriye'ye müdahalesini aktif hale getiren Rusya, rejime verdiği desteği sürdürüyor.

Moskova yönetimi kabul etmese de hava desteğinin yanı sıra Rus kara güçlerinin de bir süredir İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Beşşar Esed rejimi saflarında muhaliflere karşı operasyonlarda yer aldığı biliniyor.

Suriye'nin İdlib kentinde askeri muhaliflerin çatı kuruluşu ve ÖSO bileşeni Ulusal Özgürleştirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hama'nın kuzey kırsalındaki son çatışmalara Rus özel kuvvetler dahil oldu. Esed rejimine Rusya'nın havadan destek verdiğini, sivil yerleşimlere saldırı düzenleyip katliamlar işlediğini, yaşam merkezlerini hedef aldığını hepimiz biliyoruz." diye konuştu.

Rus güçlerinin Hama'nın kuzey ve batı kırsallarında süren çatışmaları bir operasyon odası üzerinden yönettiğini belirten Mustafa, "Sözde Esed rejimine bağlı olan ve 'Kaplan Güçleri' adı verilen 5. Lejyon'un başını Rus kuvvetler çekiyor." ifadelerini kullandı.

Mustafa, şöyle devam etti:

"Özellikle Lazkiye'nin kuzey kırsalında Kebbine ve Hama'nın kuzey kırsalında Hammamiyat eksenlerinde rejim güçlerinin ilerlemesi engellenince, Rus özel kuvvetlerinin müdahil olarak sıcak cephe hatlarına doğrudan top atışları düzenlediklerini gözlemliyoruz. Kaplan güçlerine destek veren Rus özel kuvvetlerinden askerleri, Hammamiyet köyü ile tepesini geri alması sırasında yayılan görüntülerde görmüştük."

Rusya'nın savaş uçakları, insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarıyla rejime destek verdiğinin bilindiğini anımsatan Mustafa, "Bu defa farklı ve kapsamlı bir şekilde Rusya'ya ait piyade birliklerinin rejim güçleri ile ön saflarda çatıştığını görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT