1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İşgalci Rusya İdlib Şehir Merkezine Saldırdı!
İşgalci Rusya İdlib Şehir Merkezine Saldırdı!

İşgalci Rusya İdlib Şehir Merkezine Saldırdı!

Katil Esed’in patronu Rusya'ya ait savaş uçakları İdlib şehir merkezine saldırı düzenledi.

14 Mart 2019 Perşembe 15:24A+A-

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin merkezi konumunda olan İdlib şehri dün hava saldırılarının hedefi oldu. Şehir merkezi, Türkiye ile Rusya öncülüğündeki anlaşma uyarınca aylardır hava saldırılarıyla hedef alınmıyordu.

Rusya, saldırının Türkiye ile koordineli şekilde yapıldığını iddia ederken, Mepanews bu iddianın yalanlandığını belirtti.

Rus tarafı saldırıların Heyet Tahrir el Şam'ı (HTŞ) hedef aldığını öne sürdü. Ancak bölge kaynakları saldırıda sivillerin ana hedef olduğunu belirtti.

Yerel kaynaklar, saldırıda sivil alanların hedef alındığını açıklarken, bölgede sivillerin yaşadığı alanların vurulduğunu gösteren çok sayıda görsel ve video paylaşıldı.

 

Bölge kaynakları, saldırıda çoğu kadın ve çocuk 15 kişinin yaşamını yitirdiğini, 49 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Saldırı neticesinde birçok sivil de enkaz altında kaldı. Sivil savunma güçleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

Hava saldırılarında HTŞ kontrolündeki bir hapishanenin de vurulduğu belirtildi. Hapishaneden çok sayıda mahkumun kaçtığı ancak bunların büyük çoğunluğunun yakalandığı bildirildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT