1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail’in Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres Öldü
İşgalci İsrail’in Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres Öldü

İşgalci İsrail’in Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres Öldü

İşgal rejmi İsrail’in eski cumhurbaşkanı Şimon Peres’in öldüğü bildirildi.

28 Eylül 2016 Çarşamba 10:41A+A-

AA’da yer alan habere göre, felç geçirmesi nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılan 93 yaşındaki işgal rejimi İsrail’in eski cumhurbaşkanı Şimon Peres’in öldüğü bildirildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi’nin resmî internet sayfasında yer verilen açıklamada, öldüğü belirtilen Peres için taziye dileklerinde bulunuldu.

Açıklamada, “Basın Ofisi, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Peres’in yasını tutmaktadır. Peres, İsrail için devletin kurulmasından öncesinden başlayarak şimdiye kadar önemli bir şahsiyet oldu.” ifadeleri kullanıldı.

İşgal rejimi İsrail’de 2007 yılından 2014’e kadar cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Peres, 13 Eylül’de felç geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Tel Aviv’deki Tel Hoshemer Hastanesi’nde bulunan Peres’in durumunun dün akşam iyice ağırlaştığı ve tedavi amacıyla ilaçlarla uyutularak solunum cihazına bağlandığı kaydedilmişti.

Belarus’ta 1923 yılında zengin bir tüccarın oğlu olarak dünyaya gelen Şimon Peres, 1934 yılında İngiltere’nin manda yönetimi altında bulunan Filistin’e göç etti. İşgalci parlamento Knesset’te 48 yıl milletvekilliği yapan Peres, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Şimon Peres cumhurbaşkanlığı görevini 2014 yılının temmuz ayında Reuven Rivlin’e devretmişti.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum