1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail, Kudüs'te 2 Filistinliyi Daha Katletti!
İşgalci İsrail, Kudüs'te 2 Filistinliyi Daha Katletti!

İşgalci İsrail, Kudüs'te 2 Filistinliyi Daha Katletti!

Kudüs’te iki Filistinli, "bıçaklı saldırı yaptıkları ya da yapmak üzere oldukları" iddiasıyla İsrail “güvenlik” güçleri tarafından katledildi!

15 Ekim 2015 Perşembe 13:00A+A-

İsrail işgal polisi, Batı Kudüs’te İsrailli bir kadını bıçakladığı iddiasıyla bir Filistinli genci silahla vurarak katletti!

Yine Kudüs’te Bab Amud bölgesinde görgü tanıklarının ifadelerine göre İsrail işgal askerleri “Dur!” ihtarına uymayan bir Filistinliyi de silahla vurarak katletti!

Batı Şeria’nın Beyt Lahim kentinde Filistinlilerle İsrail “güvenlik” güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

İki gün önce benzer çatışmalarda bir Filistinlinin hayatını kaybetmesinden sonra kentte çarşamba günü büyük bir grev eylemi düzenlenmişti.

32 Filistinli Katledildi!

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verdiği rakamlara göre, son şiddet olaylarında aralarında 7 çocuk ve 1 kadının olduğu 32 Filistinli hayatını kaybederken 7 İsrailli öldü.

Abbas’tan İsrail Uygulamalarına Kınama

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İşgal Devleti İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı “infaz politikası”yla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne bir dosya ileteceklerini açıkladı.

İlk kez bir konuşmada İsrail’le barış müzakerelerinden bahsetmeyen Abbas, Filistinlilerin meşrû nefsi müdafaaya devam edeceklerini ifade etti.

Protesto Çağrısı

Filistinli direniş hareketleri, yarın cuma namazından sonra halkı protestolara katılmaya çağırdı.

Hamas, Filistinlileri Batı Şeria kentlerinde cuma günü düzenlenecek protesto eylemlerine destek vermesi için bir duyuru yaptı.

İslâmî Cihad Hareketi ise İsrail “güvenlik” güçlerine karşı direnişin artırılmasını ve ulusal birliği vurgulamak için tüm eylemlerde sadece Filistin bayrağının kullanılması talimatını verdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise Filistin Yönetimi’ni halkın ayaklanmasını durdurması için yapılan baskıları reddetmeye çağırdı. Halka ise “Direnişi arttırın!” mesajını verdi.

İsrail “güvenlik” güçlerinin ve Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırı ve ihlalleri nedeniyle son dönemde Kudüs ve Batı Şeria'da gerginlik arttı. Filistinliler İsraillilere yönelik meşrû müdafaalarını arttırırken İsrail, çatışma kurallarını değiştirerek işgal askerlerinin Filistinlileri silahla vurmasını kolaylaştırdı.

İsrail’de Silah Sahibi Olmak Kolaylaştırıldı

İsraillilere yönelik bıçaklı ve silahlı eylemlerin artmasıyla İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan silah ruhsatlarının alımını kolaylaştırma kararını aldı.

İsrail Polisi Sözcüsü Luba Samri: “Mevcut güvenlik durumunun ışığında İç Güvenlik Bakanı, silah ruhsatlarının alımını kolaylaştıran yasayı onayladı. Vatandaşların silah kullanma becerisini geliştirmek terörle mücadele gücümüzü ikiye katlar. Bundan dolayı özellikle bu süreçte Bakan Erdan silah edinmek konusunda mevcut kısıtlamaları azaltmaya karar verdi.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera, AFP

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT