1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail, İnfaz Ettiği Kardeşlerle İlgili Soruşturma Açmıyor
İşgalci İsrail, İnfaz Ettiği Kardeşlerle İlgili Soruşturma Açmıyor

İşgalci İsrail, İnfaz Ettiği Kardeşlerle İlgili Soruşturma Açmıyor

Filistin'de İsrail askerlerine saldırmaya çalıştığı söylenen Filistinli bir kadın ile erkek kardeşinin başlarından vurularak katledilmesi, Filistinlilere yönelik yargısız infazların son örneği olarak nitelendirildi.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 13:19A+A-

Filistin'de İsrail güçleri tarafından kurulan Kalandiya kontrol noktasında vurularak katledilen iki Filistinli kardeş ile ilgili tartışma sürüyor. İsrail polisi, olayın görüntülerini yayınlamayı reddediyor. Ayrıca silahın polisler tarafından değil, sivil güvenlik görevlileri tarafından ateşlendiğini, bu nedenle soruşturma açılamayacağını belirtiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistinli yetkiler, "Bugün ailenin evindeydik, annesi çocuklarının hastane ziyareti için ilk kez Kudüs'e gitmek için yola çıktıklarını ve saldırı gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Meryem Ebu İsmail'in iki kızı, annelerinin öldüğünü halen bilmiyor. Aile dava açıp açmama konusunda kararsız." dedi.

İsrail polisinin görüntüleri yayınlamayı reddetmesi farklı bir tartışmayı daha gündeme getirdi. Yetkililer soruşturmanın gizliliği nedeniyle görüntüleri açıklayamayacaklarını söylerken, insan hakları örgütleri daha önce polisin yayınladığı videolar olduğunu belirtiyor. Polis, iki kardeşin saldırı teşebbüsünde bulunduğunu ve üzerlerinden toplam 3 bıçak çıktığını belirtirken, görgü tanıkları tam aksine polisin 20 metre uzaklıktan ateş açtığını ve iki kardeşin kimse için tehdit oluşturmadığını ifade ediyor. 

HABERE YORUM KAT